Vágólapra másolva!
Nem jutott be a legjobb 16 közé a Manchester United, miután 2-1-es vereséget szenvedett a Liverpool otthonában a FA-kupában. A találkozót Kuyt a 88. percben döntötte el. A Queens Park Rangers is búcsúzott, Buzsáky Ákos csapata hazai pályán 1-0-ra kikapott a Chelsea-től. A Bolton Bogdán Ádámmal a kapujában jutott tovább, kiesett ugyanakkor a Fülöp Mártont és Gera Zoltánt foglalkoztató West Brom és Gulácsi Ádám csapata, a Hull is.

Halálos fenyegetés Buzsákyék FA-kupa-meccse előtt

FA-kupa, 4. forduló:
QPR - Chelsea 0-1 (0-0)
gól
: Mata (62., tizenegyesből)

A hazaiaknál Buzsáky Ákos kezdőként 79 percet játszott. A meccs előtt a hazaiak hátvédje, Anton Ferdinand egy pisztolygolyót kapott levélben, a találkozó előtti kézfogás pedig elmaradt az angol szövetség kérésére.


Liverpool - Manchester United 2-1 (1-1)

gól: Agger (21.), Kuyt (88.), illetve Pak (39.)

A hazai közönség a várakozásoknak megfelelően már a meccs elején megtalálta Patrice Evrát. A francia védő rasszista sértegetés miatt tett panaszt Luis Suárezre, a liverpooli csatárt emiatt nyolc meccsre eltiltották, így most is hiányzott. Bár Steven Gerrard a találkozó előtti napokban arra kérte a szurkolókat, hogy ne fokozzák a két klub közötti feszültséget, a közönség haragját ez sem csillapította.

A meccs manchesteri fölénnyel kezdődött, negyedóra elteltével Valenciának sikerült meglógnia védőktől, de a 16-os vonalától a jobb kapufát találta el. Öt perccel később jött a hazai válasz, egy szöglet után Agger fejelt a kapu előtti tömörülésben leblokkoló De Gea kapujába (1-0).


A vendégek kezdeményeztek többet a folytatásban, de nem tudtak komolyabb helyzeteket kialakítani, ennek ellenére a szünet előtt egy jobb oldali támadás után Pak Dzsi Szung az elalvó védők díszkíséretében 9 méterről kiegyenlített (1-1).


Fordulás után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a hajráig kellett várni a nagyobb ziccerekre. Ekkor előbb Kuyt fejelt mellé öt méterről, majd ugyanő a 88. percben már nem hibázott, a Carroll által megcsúsztatott előreívelést a jobbösszekötő helyéről a rövid sarokba bombázta (2-1).

Carroll a 89. percben eldönthette volna a meccset, ám két méterről a lécre fejelt. A Liverpool így is meg tudta őrizni előnyét, és bejutott a nyolcaddöntőbe a FA-kupában.

Bolton Wanderers - Swansea City 2-1
gól
: Pratley (45.), Eagles (56.), ill. Moore (43.)

A Bolton kapuját Bogdán Ádám védte.

Hull City (II.) - Crawley Town (IV.) 0-1 (0-1)
gól
: Tubbs (57.)

A Hullban Gulácsi Ádám nem volt kerettag.

West Bromwich Albion - Norwich City 1-2 (0-1)
gól
: Fortuné (54.), ill. Holt (35.), S. Jackson (85.)

A hazaiaknál Fülöp Márton kispados volt, Gera Zoltán sérült.

Blackpool (II. osztályú) - Sheffield Wednesday (III.) 1-1 (1-1)
gól
: K. Phillips (90. - tizenegyesből), ill. Morrison (52.)

További eredmények:
Derby County (II.)-Stoke City 0-2
Leicester City (II.)-Swindon Town (IV.) 2-0
Sheffield United (III.)-Birmingham City (II.) 0-4
Millwall (II.)-Southampton (II.) 1-1
Stevenage (III.)-Notts County (III.) 1-0