Vágólapra másolva!
Az előző két idényben a Dortmund kulcsemberének számító Lucas Barrios várhatóan Angliába távozik a Bundesliga címvédőjétől. 

A Borussia Dortmund tavalyi bajnoki címében hatalmas szerepe volt a paraguayi támadónak, Lucas Barriosnak, aki azonban a jelenlegi szezonban csak kiegészítő embernek számít. Az argentin származású játékos még 2009 nyarán igazolt Dortmundba, és az első idényében 19, a másodikban pedig 16 gólt szerzett, így jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a BVB megnyerte a Bundesligát.

A nyáron azonban megsérült, és a mostani bajnokság első felében hiányzott a csapattól, a helyére bekerült Robert Lewandowski pedig elkapta a fonalat. A lengyel támadó ontja a gólokat, így Barrios a kispadra szorult. Ugyan tíz bajnokin pályára lépett, de ebből kilencszer csereként, és egyelőre nem is tudott betalálni.

Barrios érthető módon elégedetlen a helyzetével, és a Bild értesülései szerint Angliából van ajánlata. A lap úgy tudja, hogy a Sunderland, az Arsenal és a Manchester City is vinné. A dortmundiak sportigazgatója, Michael Zorc kijelentette, hogy nem foglalkozik az átigazolási pletykákkal, de Barrios eladását valószínűsíti, hogy a klub nem engedte el az egyiptomi Mohamed Zidant a Mainzba - alighanem azért, mert Lewandowski mögött szükség van egy tartalékra.

Az Everton szeretné kölcsönvenni a Paris Saint-Germain középcsatárát, Guillaume Hoarau-t. A Werder Bremen leigazolta az Austria Wien középpályását, Zlatko Junuzovicot. A Stuttgart orosz csatárát, Pavel Pogrebnyakot a West Bromwich Albion csábítja.

www.global-soccer.eu