Vágólapra másolva!
A spanyol bajnoki címért folytatott versengésben orvosi trükköket is bevet egymás félrevezetésére a Barcelona és a Real Madrid labdarúgócsapata.

A Marca című sportnapilap szerdai tájékoztatása szerint a két egyesület gyakran megtévesztő információkat tesz közzé a játékosok sérüléséről az ellenfél összezavarása érdekében. A katalánok például hajlamosak eltúlozni a sérüléseket, míg fővárosi riválisuk éppen hogy alulértékeli őket, vagy nem szolgáltat információkat róluk.

Az újság emlékeztetett a Barcát erősítő Alexis Sanchez gyógyulására, aki a hivatalosan bejelentett másfél hét helyett már három nap múlva pályára lépett, máskor pedig Lionel Messi maradt ki elvileg megfázás miatt a keretből, majd mégis rúgott két gólt a jelzett meccsen.

A legutóbbi El Clásico előtt a Real elhallgatta Angel Di Maria sérülését, és nevezte a találkozóra, pedig szóba sem jöhetett a bevetése. Kaká izomszakadásából némi orvosi közreműködéssel duzzanat lett csak, Pepe, Fabio Coentrao vagy Sergio Ramos sérülésének mértékét pedig valóságos államtitokként kezelték a madridiak.