Vágólapra másolva!
Edzője külön taglalta szerepét a pontszerzésben, a Goal.com pedig a meccs emberének választotta meg az Arsenal ellen a Bolton kapuját védő Bogdán Ádámot. Ha a válogatott focista tartósan kiszorítja Jussi Jaaskalainent a kezdőcsapatból, azzal komoly bevételekhez juttatja a Vasast.

A Premier League szerdai játéknapján a Bolton gól nélküli döntetlent játszott a vendég Arsenal ellen, a hazai kaput annak ellenére Bogdán Ádám védte, hogy a korábbi elsőszámú kapus, Jussi Jaaskelainen felépült sérüléséből.

A Boltont irányító Owen Coyle a klub honlapján úgy fogalmazott, a találkozó gólok nélkül is kiváló reklámja volt a Premier League-nek, csapata pedig a győzelemre is rászolgált volna fantasztikus játékával. A menedzser értékelésében külön kitért Bogdán Ádám játékára. "Nagyot védett Theo Walcott helyzeténél, aztán pedig N'Gognak is volt pár nagy lehetősége. Mivel győzelemre játszottunk, állandóan fenyegettek az ellentámadások. Remek formában vagyunk, a Liverpool és Swansea legyőzése magabiztossá tette a csapatot."

Bogdán játékát a Goal.com is elismerte, mely a meccs emberének választotta, és 6,5 pontra értékelte a teljesítményét. A szakportál rövid elemzésében kiemeli, hogy a meccs elején az Arsenal kétszer is próbára tette a magyar kapust, ám előbb Van Persie ziccerénél is mentett, majd Ramsey közeli próbálkozását is könnyedén védte.

Bogdán teljesítménye hamarosan komoly bevételeket hozhat a Vasasnak, korábbi klubja ugyanis olyan szerződést kötött az angolokkal, miszerint a Bolton minden tizedik Premier Legaue-szereplése után 200 ezer fontot, vagyis mintegy 70 millió forintot köteles fizetni egészen az ötvenedik meccsig. A transzfer idején 2007-ben Jámbor János volt a Vasas tulajdonosa, és a távozásakor kötött szerződés miatt az első részlet őt illeti meg. A további négy részlet - vagyis körülbelül 280 millió forint - a Vasas SC-hez érkezik, amely egyszázalékos üzletrésszel bír a Vasas focicsapatát működtető gazdasági társaságban, és a többségi tulajdonos Híd Zrt-nek ezzel e feltétellel adta el üzletrészét.

Forrás: AFP/Glyn Kirk

Bogdán már kilenc bajnokinál tart, így a következő meccse után Jámbornak utalniuk kell az angoloknak. A magyar játékos az addigi elsőszámú kapus, Jaaskelainen sérülése miatt került a kezdőbe, és rendre jól teljesített, így a finn felépülése után is neki szavazott bizalmat Owen Coyle menedzser.