Vágólapra másolva!

Lehet, hogy csak a feleségére akart ijeszteni a magát felakasztó Gary Speed

A halottkém szerint nem biztos, hogy öngyilkosság okozta Gary Speed halálát. A szakember elképzelhetőnek tartja, hogy a Premier League korábbi klasszisa a feleségét akarta sokkolni, és közben halálos baleset érte.

A walesi válogatott egykori szövetségi kapitányára novemberben felakasztva találtak rá chesteri otthonában, az akkori rendőrségi jelentés kizárta a gyilkosságot. A család kérésére a nyomozást januárra halasztották.

A vizsgálatok után egy halottkém arról számolt be, hogy lehetséges, a 85-szörös walesi válogatott mégsem öngyilkos lett. A nyomok arra utalnak, hogy Speed a lépcsőjén üldögélt a plafonból lelógó kábellel a nyakán, azzal a szándékkal, hogy sokkolja hazatérő feleségét, és ekkor érhette a halálos baleset.

"A bizonyítékok nem elegendőek annak megállapításához, hogy véletlen vagy szándékos cselekedet okozta a halált" - idézte a Daily Mail internetes kiadása a szakértőt.

A nyomozásból az is kiderült, hogy Leeds és a Newcastle egykori játékosa halála előtt összeveszett feleségével, aki ezután kocsikázni indult, ám visszatértekor nem tudott bejutni a házba, ezért az autóban éjszakázott. Reggel a fiai segítségével jutott be, ekkor találtak rá a 42 évesen elhunyt Speed holttestére.