Vágólapra másolva!
Sérült volt, majd Jurij Zsirkov érkezésével középen kellett játszania Dzsudzsák Balázsnak az Anzsi futballcsapatában, azért nem tudott maradandót alkotni a dagesztáni klubnál, jelentette ki Szergej Sztyepasin, a Dinamo Moszkva felügyelőbizottságának elnöke egy interjúban.

Az orosz Szport Ekszpressz internetes oldala mélyinterjút készített Szergej Sztyepasinnal, a Dinamo Moszkva felügyelőbizottságának elnökével. Az 1999 májusa és augusztusa között az orosz miniszterelnöki posztot is betöltő politikus (Jevgenyij Primakovot követte, és őt váltotta Vlagyimir Putyin) szerint a Dinamo jó úton jár, és tökéletes választás volt, hogy Szergej Szilkin kezébe adták a vezetőedzői feladatokat.

Arra a kérdésre, miért nem sikerült megállapodni Jurij Zsirkovval, Sztyepasin azt mondta, az orosz válogatott balszélsője annyiba került volna, mint Dzsudzsák Balázs és az ecuadori válogatott Christian Noboa együtt. Dzsudzsákért 19 millió eurót fizetett a Dinamo az Anzsinak, ezzel a magyar játékos lett a januári átigazolási szezon legdrágább futballistája.

"Túl magas volt a kivásárlási ára, pedig ő egyértelműen bennünket akart választani. Nekünk az ár-érték arányát is figyelnünk kellett, illetve azt, hogy minőségi játékost szerződtessünk a balszélre. Ezek eredményeként arra a következtetésre jutottunk, Dzsudzsák minden jelöltnél jobb"- mondta, hozzátéve, a másik jelölt Lukas Podolski lett volna a posztra.

A sportvezető szerint a magyar válogatott középpályás azért nem játszott kiemelkedően előző csapatában, az Anzsi Mahacskalában, mert sérült volt, majd Zsirkov szerepelt az igazi posztján a bal oldalon. Jelenleg Dzsudzsák az elsőszámú balszélső, de szükség esetén Alekszandr Szamedov, sőt, Alekszandr Kokorin is bevethető ezen a poszton.