Vágólapra másolva!
Nem tartja elképzelhetetlennek a Monaco visszajutását a közeljövőben a francia élvonalba Koman Vladimir. A jelenleg kieső helyen álló csapat középpályása új klubja honlapjának nyilatkozott.

"Hét olaszországi év után szükségem volt rá, hogy valami újat lássak, váltanom kellett" - indokolta átigazolását a Sampdoriától érkezett magyar középpályás. "Nem akárhová jöttem, hiszen a Monaco az európai fociban is jelentős klub, számomra hihetetlen, hogy most másodosztályú. A Sampdoriánál megtapasztaltam ezt, tudom, milyen traumát jelenthetett tavaly a kiesés."

A 22 éves focista kiemelte, hogy Olaszországban a csapatok a védekezésre és a taktikára helyezik a hangsúlyt, így ezekben sokat erősödött, de elsősorban támadó szellemű játékosnak tartja magát.

A cikk készítője a magyar futball nagy ígéreteként jellemezte a játékost, akit nem nyomasztanak az elvárások. "Nem zavar, sőt inkább feldob, hogy sokat várnak tőlem. Ha hamar bekerülsz a körforgásba, nehéz tovább fejlődni, de a jó közeg sokat segíthet, ebből a szempontból a Monaco a megfelelő megoldás számomra."

Koman a klub szurkolóinak kiváló állóképességű, sokat futó, technikás játékosként jellemezte magát, akinek a két csatár mögötti pozíció a legideálisabb, de a széleken is bevethető. "Gyengeségem a fejjátékban és a védekezésben van, de ahogy ezt mondtam, ezeken sokat dolgoztam olaszországi éveimben."

A válogatott játékos nem tart a konkurenciától, szerinte a csapatba kerülésért vívott harc a feljutást is elhozhatja. "Ha mindenki mindent belead azért, hogy a posztján kezdő legyen, ennyi jó játékossal nem tudom elképzelni, hogy a csapatot bármi meg tudná állítani a második ligában. Nem akarok csalódást okozni, és szeretném az első ligába segíteni a csapatot, amilyen hamar csak lehetséges."

A Monaco 21 forduló után 20 ponttal a 19. helyen áll a húszcsapatos francia másodosztályban.