Vágólapra másolva!
Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője nem fogadta Egervári Sándornak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának kézfogását Törökországban - értesült az Nb1.hu.

A törökországi Belekbe utazott a Videoton edzőmeccset játszani, a repülőtéren Egervári Sándor üdvözölte a magyar bajnok játékosait. A szövetségi kapitány kezet nyújtott Paulo Sousának is, aki azonban nem fogadta az üdvözlést.

"Valóban megtörtént az eset. Minősíteni nem akarom a gesztust, szerintem ez a tréner munkáltatójának a feladata. Sajnos így nagyon nehéz együttműködésről beszélni, és ez nem az én hibám" - mondta a Nemzeti Sportnak Egervári Sándor.

A Videoton későbbre ígért tájékoztatást az ügyben az [origo]-nak, így egyelőre nem tudni, hogy a portugál edző miért nézett át Egervárin. A konfliktus hátterében az állhat, hogy a szövetségi kapitány korábban többször utalt rá: nem tesz jót a válogatottnak, hogy Sousa keveset, vagy egyáltalán nem játszatja a Videoton magyar válogatott focistáit.

Amikor például a svédek elleni Eb-selejtező előtt a Videoton a tartalékok közé száműzte Lipták Zoltánt, Egervári így nyilatkozott az [origo]-nak: "Az én értékrendemben a játékos a történtek ellenére semmit nem változott. Annak, hogy az NB II-ben szerepelt, nyilván lehet több oka is, de tulajdonképpen most nem fontos számunkra, hogy mi indokolta ezt a döntést, bár kétségtelen, hogy nem segítette a játékos felkészülését. A döntést nem szeretném minősíteni, a képességeit illetően azonban nincs kétség bennünk. Néhány héttel ezelőtt még a Videoton csapatkapitánya volt, nyilván azért, mert emberileg és szakmailag is ő volt erre a legalkalmasabb."

Nem ez az első botrány Paulo Sousa körül Magyarországon, korábban egy baráti meccsen állítólag lefejelte a Nemzeti Sport egyik újságíróját, majd a múlt héten "egyéb elfoglaltságaira hivatkozva" nem ment el a békéltető tárgyalásra.