Vágólapra másolva!
A Portsmouth magyar légiósa, Futács Márkó nem tudja, hogy mikor kap legközelebb fizetést pénzügyi gondokkal küzdő csapatától, ám állítja, hogy a pénztelenség ellenére társaival igyekeznek mindent megtenni a bennmaradás érdekében.

Jelentős adótartozás miatt január végén befagyasztották az angol másodosztályban szereplő Portsmouth labdarúgócsapatának a bankszámláját, a klub a hatóságok szerint 1,6 millió fonttal adós.

Futács Márkó társaival együtt nem tudja, hogy mikor kapnak legközelebb fizetést, ám a klub magyar támadója azt mondja, hogy a csapat számára a jelenlegi helyzet egy nagy kihívás, amelynek meg szeretnének felelni.

"Semmit nem tudunk arról, hogy mikor kapunk legközelebb fizetést, csak a focira koncentrálunk, és csapatként igyekszünk együtt küzdeni a sikerekért. Ez nem könnyű, de éppen ezért vagyunk a Portsmouth játékosai, hogy harcoljunk egymásért" - nyilatkozta a Portsmouth.co.uk-nek Futács, hozzátéve, hogy ő biztosan az utolsó másodpercig kiteszi a lelkét a pályán.

"Benn kell maradnunk a másodosztályban, éppen ezért össze kell fognunk, most ez a legfontosabb" - folytatta az U20-as vb-bronzérmes támadó. "Legutóbb kikaptunk, mégis kimentünk üdvözölni a szurkolóinkat, mert fantasztikus volt, ahogyan éltettek minket. Ilyet én korábban még nem is tapasztaltam."

A 2008-ban még FA-kupa-győzelmet ünneplő Portsmouth legutóbb az Ipswichtől kapott ki hazai pályán 1-0-ra, jelenleg a kieső helyen álló Coventry Citytől tíz pont választja el.

A klub pénteken csődvédelmet kaphat, ami alapján ismét használhatná a bankszámláját.

Ha a Portsmouth záros határidőn belül nem tud új befektetőt szerezni, az Express.co.uk szerint tízpontos büntetéssel sújthatják. A klubnak ez lenne a második pontlevonásos büntetése két éven belül, a 2010-es büntetés után kiesett a Premier League-ből.

A klub olyannyira rossz helyzetben van, hogy a játékosok nem dobhatják ki a mezüket a nézők közé, csak ha megtérítik az árát.