Vágólapra másolva!
Futács Márkót választották a legjobb játékosnak januárban a Championshipben szereplő Portsmouth csapatában.

A magyar csatár közvetlenül a díj átadása előtt tudta meg, hogy őt választották a legjobbnak. "Az Ipswich elleni, keddi bajnoki előtt előtt a játékoskijáró előtt a klub elnöke, a stadion szpíkere és néhány szurkoló várt rám" - mondta a januárban két bajnoki gólt szerző Futács. "Kiderült, hogy a találkozót megelőzően adják át a hónap Portsmouth-játékosának járó díjat, amit a januári teljesítményemért én kaptam."

"Megható pillanat volt, a meccs alakulása miatt viszont már nem volt okom, okunk örömre" - nyilatkozta a csatár az 1-0-s hazai vereséggel zárult meccsről.

A csatár arról is beszámolt, hogy a klub adótartozása miatt egyre biztosabbnak tűnik a pontlevonás. "A hírek szerint már jövő héten tíz pontot elvehetnek tőlünk. Ennek ellenére nem esünk kétségbe, edzőnk, Michael Appleton is folyamatosan tűzben tartja az öltözőt. A szurkolóink is kitartanak mellettünk, Blackpoolban ezerhatszázan éltettek bennünket, kedden pedig vagy háromszáz félmeztelen rajongó énekelt nekünk a lefújást követő órában. Igyekszünk meghálálni a szeretetet, de a szombati, Barnsley elleni bajnoki sem lesz könnyű, ráadásul a mai edzésen alig volt egy kezdőcsapatnyi egészséges játékosunk."