Vágólapra másolva!
A román Gazeta Sporturilor szerint a fogadási maffia emberei megkeresték a Román Labdarúgó Szövetség elnökét, hogy elérjék, Kassai Viktor helyett egy bolgár játékvezető vezesse a február 29-i Románia-Uruguay összecsapást.

Február 29-én Bukarestben Uruguay ellen lép pályára a román labdarúgó-válogatott, a mérkőzést Kassai Viktor vezeti. A Gazeta Sporturilor szerint azonban a fogadási maffia mindent elkövetett, hogy a magyar játékvezető helyett bolgár bíró fújjon. A lap szerint állítólag a csalók azt hitték, Kassai a román szövetség főtitkárának, Adalbert Kassainak a fia, így könnyebben célt érnek.

A lap úgy tudja, a bolgár szövetség nevében egy Igdahoro Julius Owen néven bemutatkozó nigériai származású belga ügynök azzal kereste meg a Román Labdarúgó Szövetséget, hogy az összecsapást hadd vezesse egy bolgár játékvezető, akinek szüksége lenne a mérkőzésre a rutinszerzés miatt.

A román másodosztályban szereplő CS Otopeni elnöke, Mugur Porumbacu azt mondta, a kapcsolatfelvétel Antalyában történt, ott keresték meg Mircea Sandu elnököt, akinek még húszezer eurót is felajánlottak.

Sandu megerősítette, hogy megkeresték őt: "Felhívtak, azt kérték, hogy X vezesse a meccset egy pénzösszegért cserébe. Azonnal letettem a telefont. Elkeserítő az egész, a FIFA részére meg is írtam már a jelentést az ügyről."

A román szövetség sajtószóvivője, Paul Zaharia szerint a két szövetség korábban megállapodott abban, hogy miután a tavaly augusztusban elmaradt Románia-Argentína mérkőzésre Kassait jelölték játékvezetőnek, így ő vezesse majd az Uruguay elleni összecsapást is.

A Ziare.com úgy tudja, az állítólagos kérők Sztaniszlav Todorovot szerették volna bírónak jelölni, és azt javasolták, Kassainak a Spanyolország-Venezuela mérkőzés sokkal jobb lenne.