Vágólapra másolva!
Ugyan Cristiano Ronaldo első félidőben szerzett góljával a 93. percig vezetett a spanyol Real Madrid a CSZKA Moszkva otthonában, Wernbloom hajrában lőtt találatával az oroszok 1-1-re mentették  a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését.

Chelsea-edzőváltást érhet a Napoli BL-diadala

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
CSZKA Moszkva (orosz) - Real Madrid (spanyol) 1-1 (0-1)
Moszkva, Luzsnyiki-stadion
v.: Björn Kuipers (holland)
CSZKA: Csepcsugov - Alekszej Berezuckij, Vaszilij Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - Wernbloom, Aldonyin (Honda, 68.) - Musa (Oliseh, 64.), Dzagojev, Tosic (Necid, 82.) - Doumbia
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, S. Ramos, Pepe, F. Coentrao - Xabi Alonso, Khedira - Callejón (Kaká, 75.), Özil (Raúl Albiol, 85.), Cristiano Ronaldo - Benzema (Higuaín, 16.)
gól: Wernbloom (93.), illetve C. Ronaldo (28.)

Első félidő:

A CSZKA kezdte a mérkőzést, a 7. percben Dzagojev hagyott ki helyzetet, aki nem találta el Sennyikov centerezését. Agilisabban kezdett a hazai együttes, bátran letámadták a spanyolokat, akiket kissé meglepett az agresszívabb játékstílus.

A 14. percben Benzema próbálkozott először lövéssel a vendégek részéről, de méterekkel elvétette a célt. Aztán a francia csatár lenn maradt a földön, jobb combja meghúzódott, komoly lehetett a sérülés, mert le is kellett cserélni. Helyére Higuaín érkezett.

A 17. percben Csepcsugov kapus pillanatai következtek, előbb Higuaín lövését védte elvetődve, majd Khedira ismétlésére is vissza tudott nyúlni.

A 19. percben Higuaín nagyon rosszul esett egy Wernbloommal történt ütközés után, de tudta folytatni a játékot.

A 28. percben váratlanul a Real szerzett vezetést: Higuaín szerzett labdát a bal szélen, Coentrao középre ívelése elszállt a társak fele felett, de Tosic nem tudott felszabadítani, Cristiano Ronaldo pedig ha már ott volt, 13 méterről a kapu közepébe lőtte a labdát (0-1).


A 38. percben C. Ronaldo szabadrúgása a sorfalról vágódott le, ez volt a félidő utolsó valamirevaló helyzete. A Real többet birtokolta a labdát, a kezdeti megilletődöttség után veszélyesebben is játszott, megérdemelt a vezetés.

Második félidő:

Folytatódott a mérkőzés. Az 51. percben Ronaldo kiváló kiugratását Callejón ballal csúnyán a kapu mellé lőtte - a reklámtáblákról visszapattanó labdát Higuaín csalódottan bombázta a hálóba, amiért a moszkvai nézők kifütyülték.

Egy perc múlva Ronaldo mentett meg egy labdát az alapvonalnál, visszagurított, az érkező Callejón lövőcsellel elküldött két védőt is, de Csepcsugov védett.

A 62. percben Musa lövését fogta Casillas. Cserélt az orosz csapat, érkezett Oliseh és Honda is.

A nagy unalmat majdnem góllal törte meg a Real: a 76. percben előbb Ramos fejesét fogta az orosz kapus, majd Cristiano Ronaldo lépett ki jó ütemben a védők közül, de Csepcsugov bravúrral szögletre tudott menteni.

A 82. percben Honda jobbról, éles szögből csavart kapura egy szabadrúgást, Casillas előrevetődve kibokszolta a labdát.

A 84. percben Arbeloa kapott volna kiváló labdát Kakától, egy védő becsúszva mentett a 16-os vonalán, Cristiano Ronaldo egyből lőtt, de a labda centikkel elkerülte a kapu jobb oldalát.

Bár a Real összességében jobban és veszélyesebben futballozott, a 93. percben mégis egyenlíteni tudott a CSZKA: Oliseh jobb oldali beadása Wernbloomot találta üresen, aki kilőtte a kapu bal oldalát (1-1).


Előzmények:

A hazaiaknál bekerült a kezdőcsapatba két friss igazolás, Pontus Wernbloom és Ahmed Musa, csatárként egyedül Seydou Doumbia kapott lehetőséget, de a tervek szerint Alan Dzsagojev a középpályáról indulva fel-felzárkózhat melléje.

A kispadon helyet foglalhatott az a Honda Keiszuke, aki térdsérülés miatt november óta nem játszhatott. A csapatkapitány Igor Akinfejev sérült, így rá nem számíthatott Leonyid Szluckij vezetőedző

A Realban ugyan José Mourinho eredetileg a kezdőcsapatba jelölte Kakát, végül José Callejón kapott bizalmat. Az egyedüli csatár Karim Benzema, Gonzalo Higuaín a kispadon foglalt helyet.