Vágólapra másolva!
Újabb elmaradt kézfogás borzolta a kedélyeket a futballvilágban. Ezúttal a Bayern München bázeli BL-nyolcaddöntőjében lecserélt Franck Ribéry hagyta ki a kézfogást Jupp Heynckes vezetőedzővel, a klub elnöke azonban nem akar foglalkozni az üggyel.

"Hagyjanak békén ezzel a szar kézfogással!" - nyilatkozta az esetről az 1-0-s német vereség után Uli Hoeness. "Mindig ezzel a kézfogással jönnek, pedig rohadtul mindegy. Ha én mérges vagyok magamra a játékom miatt, én sem fogok kezet, amikor lejövök. Vagy netán egy lánykollégiumban lennénk?"

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=a19Clb7P1tasRk9z


Az elnök szerint a sajtó számára a kézfogások lassan fontosabbak, mint maga a játék. "Már csak erről és a következményeiről beszélünk a labdarúgás helyett."

A meccs elején két nagy helyzetet is kihagyó Ribéryt a találkozó 71. percében cserélte le Heynckes, a találkozót a Basel Stocker 86. percben lőtt góljával nyerte meg.

Forrás: AFP/Christof Stache
A Bayernnél nem akarnak ügyet csinálni Ribéry elmaradt kézfogásából

Korábban a Premier League több találkozóján maradt el a kézfogás a játékosok között, legutóbb Luis Suárez tagadta meg Patrice Evrától a MU-Liverpool meccsen, ahol ugyanakkor a Suárez hiába nyújtotta a kezét Ferdinandnak. Suárezt korábban azért tiltották el nyolc meccsre, mert rasszista megjegyzést tett Evrára.