Vágólapra másolva!
A West Bromwich Albion továbbra is figyeli a Zenitben légióskodó Huszti Szabolcsot a The Sun című angol napilap szerint.

A jelenleg is két magyar játékost (a kapus Fülöp Mártont és a középpályás Gera Zoltánt) alkalmazó angol klub, a West Bromwich Albion továbbra is figyeli Huszti Szabolcsot, akit már a januári átigazolási időszakban is szeretett volna megszerezni.

A 28 éves balszélsőnek 2013 nyarán jár le a szerződése Oroszországban, ahol nem sikerült stabil csapattagságot kivívnia a címvédő Zenitnél.

Az angol klub vezetőedzője, Roy Hodgson legközelebb nyáron tehet ajánlatot az 51-szeres válogatott játékosért, akit a WBA a The Sun szerint kétmillió font körüli összegért szerezhet meg.

A futballista ügynöke nem tud előrelépésből az ügyben, ám nem tagadja, hogy - amint arról télen már egyeztetett az angolokkal - nyáron tényleg a West Bromhoz igazolhat Huszti: "Abban maradtunk a klubvezetőkkel, hogy nyáron beszélünk ismét Szabolcs esetleges átigazolásáról" - nyilatkozta Filipovics Vladan az [origo]-nak.

Február elején Filipovics a Digi TV-nek azt mondta, Huszti közel volt ahhoz, hogy januárban a francia másodosztályú Monacóhoz szerződjön. "Szabi is el akart menni, én is próbáltam neki csapatot szerezni, és tényleg közel voltunk az aláíráshoz. De végül maradt a Zenitben. A Monaco érdeklődése megmaradt, de ott van még a West Bromwich Albion is. Több érdeklődés is volt, így Szabi nyáron váltani fog, arra kevés az esély, hogy Oroszországon belül, hiszen ott a legjobb csapatban van, onnan nehéz az előrelépés számára."

A WBA szombaton 4-0-ra legyőzte a Sunderlandet, és ezzel feljött a 12. helyre a Premier League táblázatán, így jó esélye van rá, hogy idén ne legyenek kiesési gondjai.

Az orosz bajnokságban címvédő Zenit hat ponttal vezeti hazája bajnokságát. Huszti ötször volt kezdő, 14-szer csere, 566 percet játszott és egy gólt szerzett az eddigi 32 fordulóban.