Vágólapra másolva!
Mario Balotellit figyelmeztette Cesare Prandelli, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, hogy ha nem hagyja abba fegyelmezetlenségeit, akkor kimaradhat a június 8-án rajtoló, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő keretéből.

Ezt nyomatékosítva a szakvezető a szerdai, Egyesült Államok elleni barátságos meccsre nem hívta meg a Manchester City csatárát, aki még januárban a Tottenham Hotspur ellen 3-2-re megnyert bajnoki találkozón egy lövést követően a földön fekvő Scott Parker fejére lépett a sarkával, a videofelvételek alapján ezért négy meccsre eltiltották. Prandelli hasonló okok miatt szintén kihagyta keretéből Pablo Osvaldót, az AS Roma támadóját, aki pedig vasárnap kapott piros lapot.


"A játékosok tudják, ha így viselkednek, akkor az Eb-részvételüket kockáztatják. Elég volt a meggondolatlan cselekedetekből, ezek a gyengeség jelei. Senki nem lehet a nemzeti együttes tagja, aki azt a kockázatot rejti magában, hogy miatta megfogyatkozhat a csapat" - jelentette ki Prandelli az olasz együttes edzőtáborában. A tréner ugyanakkor megbocsátóbb volt Daniele De Rossival, az AS Roma középpályásával, aki annak ellenére most is tagja a keretnek, hogy hétvégén csak a cserepadon kapott helyet klubjában, mivel elkésett a csapattalálkozóról.