Vágólapra másolva!
Idei első mérkőzésén 1-1-es döntetlent ért el a magyar labdarúgó-válogatott Bulgária ellen, Szalai Ádám gólját a csereként beállt Bozsinov a 87. percben egyenlítette ki. A csereként pályára lépő Király Gábor 86. válogatottságát ünnepelhette, ezzel beérte Grosics Gyulát, a legendás Aranycsapat játékosát.

Barátságos mérkőzések: Grúzia legyőzte Albániát, Szerbia ikszelt Ciprussal

Eredmény, barátságos mérkőzés:
Magyarország - Bulgária 1-1 (1-0)
Győr, ETO Park, 14 ezer néző
v.: J. Eriksson (svéd)
Magyarország: Bogdán (Király, 85.) - Varga J., Korcsmár, Juhász, Kádár - Hajnal (Koman, 46.), Pintér, Buzsáky (Elek, 46.), Dzsudzsák (Laczkó, 81.) - Szabics (Németh K. 46.), Szalai (Priskin, 63.)
Bulgária: Mihajlov (Kolev, 63.) - Bandalovszki (Milanov, a szünetben), Bodurov, Ivanov, Zanev (Bozsinov, 63.) - Manolev, Diakov, Gadzev (Sztojanov, 84.), Zlatinszki (Tonev, a szünetben), Gargorov (V. Minev, 63.) - Popov
gól: Szalai (41.), illetve Bozsinov (87.)
sárga lap: Kádár (33.), Szalai (42.), Németh (91.)

Élő közvetítés

Jól kezdte a mérkőzést a magyar válogatott, amely már az ötödik percben vezetést szerezhetett volna, de Szalai fejese a kapufán csattant. Aztán a várt nagy rohamok elmaradtak, összekapta magát a bolgár csapat, és átvette a kezdeményezést.

Így mondhatni váratlanul ért mindenkit a magyar gól, a 41. percben Pintér gyenge távoli lövése Szalait találta el, aki ha már vétlenül lekezelte, akkor egy fordulás után jobbal a jobb sarokba bombázta (1-0).


A második félidő elején a csereként érkező Koman, Németh kettős megpörgette a támadójátékot, de negyedóra után ismét a bolgárok vették át a kezdeményezést, és ha nem olyan ügyetlenek, akár súlyos csapást is mérhettek volna az együttesre.

Popov kétszer is ziccerbe került, de előbb Bogdán védett bravúrral (és a játékvezető is lest jelzett), majd a támadó érthetetlen módon a meccs első ordító helyzetét úgy rontotta el, hogy tíz méterről a kaput sem találta el.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A 70. percben jött a másik kihagyhatatlan ziccer, ám Tonev hiába érkezett több méteres előnnyel, lövését Bogdán fantasztikus reflexmozdulattal, jobb karral védte.

Aztán ismét Popov került helyzetbe, de ajtó-ablak ziccerből, 15 méterről elvétette a célt.

Félelmetes látványt nyújtott, ahogy az ellenfél a statikus, vonalban védekező magyar védelem mögé úgy és akkor juttatta be a labdákat, ahogy csak akarták. Varga és Kádár nagyon kilógott, a középpályások messze voltak a védővonaltól, így nem tudtak besegíteni, a bolgárok sokkal jobbak voltak, dinamikusabban futballoztak, és megérdemelten egyenlítettek a hajrában.

A 84. percben ugyan még Király Gábort ünnepelte az ETO Park közönsége, a Bogdán helyére beálló kapus 86. válogatott mérkőzésén léphetett pályára, és ezzel utolérte az örökranglista harmadik helyén álló Grosics Gyulát.

Király labdába se tudott érni, amikor Valerij Bozsinov az újabb bolgár ziccert már nem rontotta el, és beállította az 1-1-es végeredményt. A magyarok immár 37 év és öt találkozó óta nem tudták legyőzni Bulgáriát.

A válogatott legközelebb június elsején, Csehországban lép pályára, szintén barátságos mérkőzésen, majd három nappal később Írországot fogadja.

"Sajnos nagyobb hullámvölgyeink voltak, mint hegyeink. Az ellenfél jobb játékot tudott megvalósítani, a mai ikszhez Bogdán bravúrjai is kellettek. Úgy éreztem a második félidőben magunkhoz tudjuk ragadni a kezdeményezést, de ezt tartósan nem tudtuk megvalósítani" - nyilatkozta Egervári Sándor szövetségi kapitány a Sport TV-nek.

Koman Vladimir és Szalai Ádám egyaránt arról beszélt, nagyon csalódott az eredmény és a mutatott játék miatt.

"A mérkőzés első felében sok hiba volt a játékunkban, a második félidőre viszont sikerült ezen változtatni, ekkor már jól játszottunk, sőt, néhány futballistám kiváló teljesítményt nyújtott. Sajnálom, hogy nem tudtunk még egy-két gólt lőni, de remélem, a közeljövőben már ez is sikerülni fog" - értékelt Ljuboslav Penev, a bolgár válogatott szövetségi kapitánya