Vágólapra másolva!
Látványos kapásgóllal nyerte meg a Liverpool elleni rangadót az Arsenalnak Robin van Persie, aki csapata egyenlítő gólját is magára vállalta. A holland csatár a ráadás második percében egy hosszú előreívelést bombázott a hazai kapuba, csapata ezzel hátrányból fordítva nyert 2-1-re a Premier League 27. fordulójában. A vendégeknek szerencse is kellett a győzelemhez, az első félidőben két kapufát és egy tizenegyest is megúsztak gól nélkül.

Sczesny mindkét sarokból kiszedte Kuyt tizenegyesét

Premier League, 27. forduló:
Liverpool - Arsenal 1-2 (1-1)
gól
: Koscielny (öngól - 23.), ill. Van Persie (31., 92.).

A Liverpool már a találkozó 19. percében vezetéshez juthatott volna, miután Suárez bukatásáért büntetőt kapott. Dirk Kuyt előbb a jobb sarkot célozta meg, de erős lövését bravúrral kiütötte a vendégek kapusa. A holland a biztonság kedvéért a másik sarokra ismételt, de Sczesny elképesztő mutatvánnyal átért a bal sarokhoz.


A Liverpool négy perc múlva mégis vezetett a Suarez elől menteni igyekvő Koscielny öngóljával (1-0), majd Suárez kapufájánál közel volt a kétgólos előnyhöz is. A szünetben mégis döntetlen volt az állás, Sagna beadását Van Persie bólintotta a kapu bal oldalába (1-1). A döntetlenhez Sczesny újabb bravúrja is kellett, aki ezúttal a kilépő Suárez lövését tolta ki a hosszú sarok elől. Emellett egy újabb kapufát is túl kellett élniük a vendégeknek, Adam beadása mindenki előtt elment, és végül a bal oldali lécről pattant ki.


Fordulás után kevesebbet forogtak veszélyben a kapuk, majd nyolcperces ráadás jött, aminek második percében Van Persie egy előreívelt labdát bravúros mozdulattal juttatott a hálóba (2-1).

A Liverpool az idén először kapott ki hazai pályán a bajnokságban. Van Persie immár 25 találattal vezeti a góllövőlistát a Premier League-ben.