Vágólapra másolva!
Josep Guardiola szerint Lionel Messi egyik legkülönlegesebb estjét láthatták a szurkolók szerdán, a Barcelona Leverkusen elleni 7-1-es győzelme során. Az argentin zseni öt gólt lőtt, ezzel BL-rekorder lett, pedig az ellenfél edzője, Robin Dutt azt remélte, gyenge napot fog majd ki.

Guardiola a meccs után alig győzte dicsérni Messit: "Ma az egyik legkülönlegesebb estjét láthattuk, olyan volt nézni, mintha ajándékot kapnék. Megérdemli, hogy már most tisztelegjünk előtte, mert mindössze 24 évesen csupán hét gólra van minden idők legeredményesebb Barcelona-játékosától, César Rodrígueztől. Nem könnyű öt gólt lőni egy BL-meccsen, de ha Messi úgy akarja, még hatot is rúghat. Azt is meg kell jegyezzem, hogy Iniesta is nagyszerűen játszott."

"A csapat, amelyet legyőztünk kiejtette a Valenciát és pár napja elverte a Bayern Münchent, ez mutatja, milyen teljesítményt nyújtottunk" - zárta mondandóját az edző.

"Bár a Barcelonával játszottunk, ez a vereség igazán fáj. Mondjuk ki, egyszerűen túl erősek voltak. Majd megkapjuk a kritikákat, és el kell fogadnunk őket" - sopánkodott Robin Dutt, a Leverkusen mestere. "Nem voltunk csúcsformában, pedig a Barcelona ellen tökéleteset kell nyújtani. 2-0-nál érezték, hogy megnyugodhatnak és játszhatnak a labdával, és ezt is tették. Próbáltuk felvenni a ritmust, de megbüntettek. A rajongókra mély benyomást tett ma Messi, de edzőként én abban reménykedtem, hogy egy gyengébb napot fog majd ki."

Dutt rögtön a meccs után továbbgondolta a látottakat: "Nem szabad az egész német focit megkérdőjelezni ezután a vereség után. A Barcelona bármely liga majdnem minden csapata ellen képes így futballozni. Mindent tudnak, technikában, taktikában és a csapatszellemük is kiváló. Tökéletes játékot nyújtottak."

Az edző szerint csapata könnyen túlteszi majd magát a vereségen, miután egy dolog a BL, és másik a Bundesliga.