Vágólapra másolva!
Három nappal azt követően, hogy betegszabadságra vonult, bejelentette lemondását Ricardo Teixeira, a Brazil Labdarúgó Szövetség, valamint a 2014-es világbajnokság szervezőbizottságának elnöke.

"Azzal a tudattal távozom, hogy elvégeztem a küldetésemet" - áll Ricardo Teixeira azon levelében, amelyet utódja, Jose Maria Marin olvasott fel. "Úgy gondolom, mindent megtettem, amit lehetett, és erre feláldoztam az egészségem is. Amikor vereségeket szenvedtünk, akkor minket kritizáltak, de ha győztünk, akkor a mi szerepünket értékelték alul."

A 64 éves sportvezető 1989 óta irányította a szervezetet.

Teixeira néhány nappal azt követően döntött így, hogy a brazilok összetűzésbe kerültek Jerome Valckéval. A FIFA főtitkára úgy nyilatkozott, hogy a lassú előkészületek miatt a házigazdáknak szükségük lenne egy farba rúgásra.

Aldo Rebelo sportminiszter szombaton elfogadhatatlannak és sértőnek nevezte a főtitkár szavait: "A továbbiakban nem tekintjük őt tárgyalópartnernek, mert ilyen légkörben nem lehet együttműködni."

Teixeirát regnálása alatt több alkalommal is korrupcióval vádolták. Legutóbb tavaly David Triesman, az FA korábbi elnöke arról beszélt, hogy a brazil sportvezető, a trinidadi Jack Warner, a paraguayi Nicolas Leoz és a thaiföldi Worawi Makudi különféle szívességeket kért azért cserébe, hogy a 2018-as vb-re kandidáló Angliát támogassa szavazatával.