Vágólapra másolva!
Egyelőre még nincsenek meg a végleges tervek a Ferencváros új Üllői úti stadionjáról, de Kubatov Gábor, a klub elnöke saját Facebook-oldalán úgy fogalmazott, az új létesítmény 22 ezer fős és bitang lesz.

A FIFA-hoz fordult Kovacsik Ádám ügyében a Fradi

Kubatov Gábor FTC-elnöktől a Facebook-oldalán azt kérdezték, megvan-e már, milyen lesz az új stadion. "Ha megvan a véglegesnek szánt terv, akkor összejövünk, megmutatom, megbeszéljük, ahogy szoktuk! A mostani terv 22 ezer fős és bitang! Alig várom már, hogy láthassák. Szóval, ha minden elrendeződött, akkor jövök, mutatom, beszélgetünk róla!" - írta Kubatov.

Az [origo]-nak januárban Fürjes Balázs kormánybiztos úgy nyilatkozott, az új, 20-22 ezres fedett stadion jórészt a Kevin McCabe által elkészített tervek alapján készülhet el, jó ötletnek tartják azt, hogy elforgassák a létesítményt a Gyáli út felé, így két metrómegállóból is könnyen meg lehetne közelíteni, és nem mellékesen az UEFA előírásainak megfelelő lenne a tájolása is (a jelenlegi stadionba a nap nem optimális irányból süt be).

Apró változtatás, hogy McCabe tervével ellentétben nem teljesen a sarokban építenék fel a stadiont, hanem egy kicsit a telek közepe felé tolnák el, hogy elegendő hely legyen az Üllői és a Gyáli út, valamint a stadion kapui között, így kényelmesebben és gyorsabban lehetne megközelíteni és elhagyni a létesítményt.

Kubatov korábban gyakorlatilag elismerte, hogy a stadion átépítésének idejére a csapat egy népligeti mobillelátókkal felszerelt stadionba költözik.

Arra a kérdésre ugyanis, hogy a népligeti mobilstadionunkba is lesznek-e bérletes helyek, az elnök úgy válaszolt: "Bérletek természetesen lesznek ott is!"