Társoldalunk:

Az U19-es Eb-rendezést megnyertük, az U21-est elbuktuk

2012.03.20. 20:40

Magyarország rendezi a 19 éven aluliak 2014-es Európa-bajnokságát - döntött az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága keddi, isztambuli ülésén. A 2015-ös Eb-re hiába pályáztak a magyarok, az esemény ugyanis Csehországban lesz.

Az mlsz.hu beszámolója szerint 2014 júliusában a budapesti Szusza Ferenc-stadion, a székesfehérvári Sóstói-stadion, valamint a győri ETO Park és a pápai Perutz-stadion látja majd vendégül Európa legjobb U19-es válogatottjait.

"Az UEFA döntése azért hatalmas elismerés az MLSZ számára, mert a döntő rendezési jogáért számos európai ország harcba szállt, s a magyar szakmai pályázat ezeket megelőzve nyerte el a döntéshozók bizalmát. A rendezés egyben azt is jelenti, hogy a magyar csapat automatikusan résztvevője lesz az Európa-bajnokságnak" - áll az mlsz.hu-n, amely emlékeztet, hogy Magyarország 2005-ben a női U19-es Európa-bajnokságot, 2010-ben pedig a futsal-Eb-t rendezte meg sikerrel.

Az [origo] úgy tudja, hogy Magyarország megpályázta a 2015-ös U21-es Eb rendezését is, ám az UEFA választása Csehországra esett. A 21 éven aluliak tornájának kelet-magyarországi stadionok (Nyíregyháza, Debrecen) is otthont adhattak volna.