Vágólapra másolva!
A Bolton először játszott tétmeccset a kis híján Fabrice Muamba halálát okozó kupameccse óta. A Blackburn elleni hazai találkozót a csapat ultrái a középpályást támogató hatalmas koreográfiával indították.

Elképesztő szerencsével úszta meg a vereséget a Chelsea

A szurkolók egy az egész lelátót beborító élőképet alkottak, amiből a szombaton szívrohamot kapott játékos neve és mezszáma formálódott ki.

Forrás: AFP/Andrew Yates

Muamba gyógyulását a szurkolók egy másik eszközzel is megpróbálták meggyorsítani, a stadion körüli területet rengeteg ereklyével borították be, a sálak, mezek, és egyéb ereklyék között egy "Gyógyulj meg mihamarabb Fab!" feliratú táblát helyeztek el.

Mindkét csapat játékosai a Muambát ttámogató pólókban melegítettek. A találkozót végül a Bolton 2-1-re megnyerte a vendég Blackburn ellen, a hazai kaput Bogdán Ádám védte.

Muamba a szombati Tottenham elleni FA-kupameccsen lett rosszul, a későbbi orvosi jelentések szerint 78 percig klinikai halál állapotában volt, majd sokadik kísérlettel sikerült újraéleszteni. Kórházba szállították, az azóta eltelt napokban sikerült stabilizálni állapotát.