Vágólapra másolva!
A hosszabbításban szerzett góllal harcolta ki az Eb-szereplést a magyar labdarúgó-válogatott az U17-es selejtezőben. Pisont István együttese a hazai rendezésű elitkör utolsó fordulójában 3-2-re verte az oroszokat, így jobb gólkülönbséggel megnyerte a csoportot, és ott lehet Szlovéniában a nyolcas döntőben. A magyarok még nem ünnepelhetnek, mivel a második helyen végzett belgák megóvták az oroszok elleni meccsüket. Ha megkapják az eredetileg 1-0-ra megnyert találkozón a 3-0-s gólkülönbségű sikert, a magyarok helyett ők lehetnek a csoportelsők.

U17-es Eb-selejtező, elitkör, 3. forduló, Telki:
Magyarország - Oroszország 3-2 (1-0)
gól
: Berecz (39.), Bobál G. (43.), Farkas (80+2.), ill. Turik (48.), Jascsuk (77.)

A zárófordulóban a tornagyőzelemhez a mieinknek mindenképp győzni kellett az oroszok ellen a másik meccsen várható sima belga győzelem miatt, és sikerült is előnybe kerülniük még a szünet előtt. Berecz Zsombor 14 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot.

Fordulás után a gólkülönbségre is kellett figyelni a telki találkozón, mert a magyarokkal azonos pontszámmal álló belgák Tatabányán már 3-0-ra vezettek Wales ellen. A tornán negyedik gólját szerző Bobál Gergely növelte is az előnyt (2-0), ám az oroszok gyorsan szépítettek, majd a hajrában ki is egyenlítettek (2-2).

A nyolcvan percig tartó rendes játékidő után két perces ráadást rendelt el a bíró, amit sikerült kihasználni a magyaroknak. A védő Asztalos Dávid tört előre a bal oldalon, majd jó passzal hozta helyzetbe Farkas Zoltánt, aki nem hibázott.

Mivel a tatabányai meccsen a belgák nem tudtak több gólt szerezni, a magyarok gólkülönbsége elég volt a csoportelsőséghez, és ezzel kijutottak az Eb-re.

A magyarok egyelőre nem lehetnek biztosak az Eb-szereplésben, mert a belgák megóvták az oroszok ellen a 2. körben 1-0-ra megnyert meccsüket arra hivatkozva, hogy az ellenfélnél egy eltiltott játékos jogosulatlanul szerepelt. Makszim Jermakov a korábbi selejtezőkön begyűjtött két sárgát a finnek és a walesiek ellen, így a belgák elleni találkozón már nem szerepelhetett volna a szabályok értelmében, mégis pályára küldték az oroszok.

Ha a belgák megkapnák az ilyenkor 3-0-s gólkülönséggel járó győzelmet, a magyarok előtt végeznének jobb gólkülönbséggel, és ők jutnának az Eb-re.

A csoport Tatabányán játszott másik meccsén:
Belgium - Wales 3-0 (1-0)
gól
: Dierckx (33., 60.), Biscotti (65.)

A 7. csoport végeredménye:
1. Magyarország 7 pont (10-5), 2. Belgium 7 (6-2), 3. Oroszország 3, 4. Wales 0.

Az U17-es Európa-bajnokságot május 4. és május 16. között rendezik Szlovéniában.