Vágólapra másolva!
A Ferencváros egy kérdéses tizenegyessel legyőzte a Vasast a labdarúgó NB I 22. fordulójában. Urbán Flórián, a vendégek edzője kifakadt a korábbi újpesti játékosokra.

NB I, 22. forduló:
Ferencváros - Vasas 1-0 (1-0)
Üllői út, 5000 néző
v.: Andó-Szabó
FTC: Jova - Grúz, Balog, Klein - Jovanovic, Busai, Lisztes (Simic, 64.), Junior - Hakola (Józsi, 68.), Pölöskey, Kulcsár
Vasas: Ilizi - Tóth B., Kovács G., Takács Z., Tóth M. - Dajic (Kiss T., 82.), Mehmedagic, Bárányos, Varga G., Kovács D. (Szabó B., 65.) - Hercegfalvi
gól: Pölöskey (45.)
sárga lap: Kulcsár (41.), Klein (53.), Busai (86.), ill. Tóth M. (63.)

Az első negyed órát megnyomta a Fradi, de a Vasas ki tudta védekezni a rohamokat. Utána helyzetek nem alakultak ki egyik kapu előtt sem.

Az első félidő utolsó percében azonban Pölöskey a tizenhatoson belül ütközött Takáccsal, a játékvezető befújta a kérdéses büntetőt, a sértett pedig higgadtan a kapuba emelte a labdát.

A második félidőben a Vasas átvette a kezdeményezést, volt két ziccere is, de mindkettőt kihagyta, így a Fradi október 22. után győzött újra az Albert-stadionban, akkor az ősi rivális Újpest ellen nyert.

"Érdekes hogy az elmúlt meccseken három büntetőt is az újpesti különítmény hozott össze, nincs üldözési mániám, de a véletlenekben sem hiszek" - mondta a meccset közvetítő Sport TV-nek Urbán Flórián, a Vasas edzője, utalva arra, hogy korábbi újpesti játékosok szabálytalankodtak a Vasas elmúlt találkozóin a tizenhatoson belül. A tizenegyesnél Pölöskeyvel ütköző Takácsot le is cserélte a szünetben. "Ugyanakkor a támadóink is sokat hibáztak, kicsit nagyobb koncentrációval nyerhettünk is volna" - tette hozzá Urbán.

A meccs összefoglalója, a büntető 2.12-nél:


Détári Lajos, az FTC szakmai igazgatója: "Nem játszottunk jól, a második félidőben borzasztó hibákat követtünk el. Elismerem, hogy a Vasasnak volt két óriási helyzete, de ilyen a futball. Volt négy-öt játékosom, akik tartották a lelket a csapatban, de nagyon kellett a fantasztikus közönség buzdítása is. Remélem, hogy ez a győzelem erőt ad a következő meccsekre."