Vágólapra másolva!
A Goal.com szerint a Barcelona focicsapatának nevével az elmúlt három évben nem csupán a sikerek, hanem a vitatott bírói ítéletek is összeforrtak a Bajnokok Ligájában. A szakportál terjedelmes cikkben elemezte a katalánokat segítő vitás eseteket.

A cikk írója arra emlékeztet, hogy a Real Madridot irányító José Mourinho még a Milan-Barca negyeddöntő első felvonása előtt úgy nyilatkozott, bízik benne, hogy a párharc után a futballról szólnak a kommentárok a bírók helyett. Bár a Barca továbbjutását hozó párharcban Lionel Messi beállította Jose Altafini BL-rekordját egy szezonon belül 14 gólig jutva, Mourinho kívánsága nem teljesült, a középpontban a holland bíró áll, aki két 11-est is befújt a Barcának.

A Goal.com szerint a keddi BL-csata egy évek óta tartó történet sokadik fejezete volt, amióta Guardiola leült a Barcelona kispadjára, a csapatot folyamatosan vádak érik a számukra kedvező bírói döntések miatt.

A cikkben elsőként terítékre került meccs a 2009-es BL-elődöntő visszavágója, melyen a Barcelona a Chelsea otthonában játszott 1-1-es döntetlent, a portál szerint nem kevesebb, mint öt tizenegyesgyanús esetet megúszva. Az Iniesta ráadásban lőtt góljával kiharcolt döntetlen a katalánok továbbjutását jelentette a hazai 0-0 után. A meccset a norvég Tom Övrebö vezette.

A 2010-es elődöntő visszavágóján a Barcelona hazai pályán küzdött az Interrel az idegenbeli 1-3 után, és szintén támogatást kapott a bírótól: Thiago Motta a kezével védte magát, amikor Busquets állával ütközött, mire a spanyol látványosan elterült a földön, a belga Franck De Bleeckere pedig leküldte az Inter focistáját. A több mint egy félidőnyi emberelőnyt nem tudta kihasználni a Barca, miután csak 1-0-ra tudta megnyerni a visszavágót.

A Goal.com elemzésében a harmadik meccs a 2011-es nyolcaddöntő visszavágója a BL-ben, amelyen a Barca 3-1-re verte a vendég Arsenalt. Az angol csapat a második félidő elején még továbbjutásra állt az 1-1-es állásnak köszönhetően. Ekkor Massimo Busacca a meccs menetét döntően befolyásoló lépést tett, amikor egy vendégakció végén a lesre futó támadást lövéssel befejező Van Persie-nek felmutatta második sárgáját. Az emberelőnyt kihasználta a Barca, két gólt szerzett, és 4-3-as összesítéssel továbbjutott.

A 2011-es szezonban az elődöntő is górcső alá került, amely az egyik legvitatottab meccsnek bizonyult. A Real hazai környezetben 2-0-ra elveszítette az első meccset a Barca ellen, amely mindkét gólját Pepe kiállítása után szerezte. A madridiak egyöntetűen állították a meccs után, hogy Pepe nem ért hozzá a Dani Alveshez a piros lapot érő esetnél. A döntést megtapsoló Mourinhót is kiállította Wolfgang Stark, a portugál edző a meccs után azt állította, hogy a Barca az UEFA-val és a UNICEF-fel is kollaborál, ezért kap bírói támogatást. "Ha elmondanám, hogy valójában mit gondolok az UEFA-ról, azonnal véget érne a karrierem" - mondta Mourinho. A Goal.com cikkéből kimaradt, hogy a találkozó szünetében a Barcától a kispadról kiállították a tartalékkapust, Pintót.

A madridi harag a visszavágón fokozódott, miután a történetben újra felbukkanó De Bleeckere érvénytelenítette Gonzalo Higuaín gólját Cristiano Ronaldo állítólagos szabálytalansága miatt. A meccs 1-1-gyel zárult, így a Barca lépett a döntőbe.