Vágólapra másolva!
Zlatan Ibrahimovic az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) és a játékvezetőt támadja azért, mert két tizenegyest is befújt a Barcelonának, Josep Guardiola azonban nem érti, hogy miről beszél a Milan csatára, hiszen a mezráncigálás egyértelműen szabálytalannak számít.

A Milan a 0-0-s első meccs után kedden 3-1-re kikapott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján a Barcelona otthonában, a 11. percben a hazaiak kaptak egy büntetőt, majd a milánói egyenlítés után, az első félidő hajrájában Alessandro Nesta és Sergio Busquets párharca után újabb tizenegyest rúghattak a katalánok.

A fórumokon a szurkolók egyből támadták a játékvezetőt, mondván, hogy két tizenegyessel eldöntötte a párharcot. A második esetet Zlatan Ibrahimovic sem értette.

"Hogy adhatott erre büntetőt? Ha azt befújta, akkor az enyémet is meg kellett volna adnia" - mondta a Mediasetnek a Milan támadója, utalva arra, hogy ellene is szabálytalankodtak egyszer a tizenhatoson belül, a holland játékvezető, Björn Kuipers mégsem ítélt büntetőt.

"Ez a játék nem a bírókról kellene, hogy szóljon, szégyen hogy ez megtörténhet. Fel nem tudom fogni, hogy ítélhetett büntetőt akkor, amikor a labda nem is volt játékban, hiszen a szögletet még el sem végezték. Úgy tűnik, az UEFA-nak már megvan az a két csapat, akiket a Bajnokok Ligája döntőjében akar látni. Már megértem José Mourinhót, hogy mit érezhet mindig, amikor a Nou Campban játszik."

Forrás: AFP

"Ha a tizenhatoson belül megfogod valakinek a mezét, és lerántod, az tiszta tizenegyes, ezt már gyerekkoromban megtanították nekem" - reagált Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője Ibrahimovic szavaira. "Az első meccs után mi nem kértünk számon egy nyilvánvaló tizenegyest, de ha Ibrahimovic és Mourinho urak úgy gondolják, hogy nem érdemeltük meg a továbbjutást, hogy csak a bíróknak köszönhetjük az eredményeinket, akkor csak annyit üzenek nekik, hogy sorozatban ötödször jutottunk BL-elődöntőbe. Ez ezért jelent valamit."

Guardiola hozzátette, hogy veszélyesen kontrázott a Milan, de csupán három kapura lövése volt a meccsen, míg az ő csapata 21-szer célozta meg Abbiati kapuját. "Ne felejtsük el, hogy egy hétszeres BL-győztes csapattal játszottunk, nem várhatják el a szurkolók, hogy 7-1-re megverjük őket, ezzel a győzelemmel is maximálisan elégedett vagyok."

"Sajnálom, hogy ez döntötte el a továbbjutást, a szünet előtt a Barcelona nem mutatott sokat. A két tizenegyes közül az egyiket ajándékba kapták, a másik ajándék pedig maga a játékvezető volt" - reagált a meccs után Massimiliano Allegri, a Milan edzője, aki ugyanakkor elismerte, hogy a szerencsés harmadik gól után már nem volt esélyük a jobban játszó Barca ellen.

A vitatott büntető lassítva:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=5qBJNkRF9bAWFaNd

Clarence Seedorf, a Milan holland középpályása megvédte játékvezető honfitársát. "Kulcsmomentum volt a továbbjutás szempontjából a második büntető, de nem ezért estünk ki. A két meccsen összességében a Barcelona jobban játszott, mint mi."

A katalánok az elődöntőben a Chelsea-Benfica párharc továbbjutójával játszanak.