Vágólapra másolva!
A szurkolók szavazatai alapján Bogdán Ádám lett a hónap játékosa a Premier League-ben szereplő Bolton csapatában. A szavazáson a boltoni drukkereknek több mint a hatvan százaléka a magyar kapust látta a legjobbnak.

Angliában ráébredtek, milyen jó a magyar kapus

A szavazásról beszámolva a klub hivatalos honlapja a Bolton Tottenham elleni idegenbeli FA-kupameccsét emeli ki, melyen Bogdán "számtalan elsőosztályú védéssel frusztrálta az ellenfelet", és ezzel egészen a hajráig tartotta a döntetlent a végül 3-1-re elveszített találkozón.

Bogdán mérlegét további meccsekkel méltatják, a Manchester City, a QPR, a Blackburn ellen jelesnek minnősítik a teljesítményét, és a hétvégi Wolwerhampton elleni idegenbeli győzelemben is kiemelik a szerepét.

A csapatot irányító Owen Coyle Bogdán mentális képességeit hangsúlyozta. "Egy kapusnak az alapképességek mellett nagy mentális erővel kell bírnia, és tanúsíthatom, hogy Ádám ennek birtokában van." Coyle kiemelte, hogy Bogdán Jussi Jääskeläinennek köszönhetően ez elmúlt tíz év egyik legjobb Premier League-kapusától tanulhatott. "Mivel Jussi is nagyon keményen dolgozik napról napra, nagy a verseny a kapusposztért, ami menedzserként boldoggá tesz."

"Remek dolog egy olyan szavazáson nyerni, amin a szurkolók döntenek" - reagált Bogdán az eredményre. "Továbbra is keményen akarok dolgozni, és csak a futballra koncentrálni. Ez egy csapatjáték, és a szezon végéig még jónéhány nagy meccs vár a csapatra."