Vágólapra másolva!
Tragikus kimenetelű balesetet szenvedett a Lazio 17 éves focistája. Mirko Fensini robogóval történt bukása után visszafordíthatatlan kómában fekszik.

A Football Italia beszámolója szerint a 17 éves tehetség robogójával egy gödört akart kikerülni, emiatt nekiütközött egy fémkonténernek. Miután sisakja lerepült, súlyos sérüléseket szenvedett.

Az orvosok többszörös koponyatörést és agyvérzést állapították meg a focistánál, ami visszafordíthatatlan kómát eredményezett.

Fensini korosztályos csapata valamennyi bajnokiján játszott ebben a szezonban. Csapattársai és edzője Simone Inzaghi is meglátogatták betegágyát a kórházban, akárcsak a klub elnöke, Claudio Lotito.

"Szeretetreméltó fiú, és nagy tehetség" - nyilatkozta Inzaghi, a Lazio korábbi csatára. "Rengeteget fejlődött, és úgy volt, hogy bekerül a korosztályos válogatott keretébe. A szezon hátralevő részében érte fogunk játszani, de remélem, hogy vissza fog térni közénk. Nem akarom elhinni, hogy vége."

Az oldal szerint általánosan elterjedt szokás az olasz fiatalok körében, hogy felveszik a sisakot, de a szíjat nem kötik meg. Ez okozhatta, hogy Fensini sisakja nem maradt a fején a balesetnél.