Vágólapra másolva!
A Videotont edző Paulo Sousa elismerte, hogy lefejelte Borbola Bencét, és személyesen kért bocsánatot az újságírótól. A portugál tréner szeptemberben még azt mondta, a játék hevében történt az ütközés, amely nem volt szándékos.

Jogerős bírósági végzés született, az eljárást megszüntették a Borbola Bence kontra Paulo Sousa fejelési ügyben, miután a Videoton FC portugál vezetőedzője a zárt ajtók mögött lezajlott személyes meghallgatáson elismerte tettét, bocsánatot kért, és kezet fogott a Nemzeti Sport újságírójával.

Eredetileg nyilvános bírósági tárgyalást hirdetett kedd délelőttre Szekeres Mónika bírónő, ám a trénert képviselő ügyvédek kérésének helyt adva személyes meghallgatást tartott.

Egy órával később előbb Paulo Sousa, majd Borbola Bence is elhagyta a tárgyalótermet. Utóbbi annyit mondott: "nem volt más célom, csak az, hogy elismerje és a szemembe mondja, megbánta tettét. Ez megtörtént, úgyhogy részemről lezárva az ügy!" A portugál edző közleményt adott ki, amelyben örömmel vette tudomásul, hogy békésen, felnőtt emberek módjára sikerült lezárni az ügyet.

"Egész életemben arra törekedtem, hogy mindig rossz érzések nélkül lépjünk tovább. Még egyszer hangsúlyozom: ma világos és felnőtt emberekhez méltó módon sikerült rendeznünk az ügyet, az okozott sérülésért bocsánatot kértem, és kezet fogtunk. Azt azonban sajnálom, hogy - szándékom és megkeresésem ellenére - Borbola Bence korábban elzárkózott ettől. A jövőre nézve sok sikert kívánok Borbola Bencének."

Paulo Sousa ügyvédje a tárgyalást követően úgy fogalmazott, ügyfelének mindvégig az volt az álláspontja, hogy az okozott sérülésért elnézést kér. "Most volt először alkalma erre, így bocsánatot is kért".

Amikor tavaly szeptemberben kiderült, hogy Sosua egy felcsúti barátságos meccsen lefejelte az újságírót, az edző munkatársain keresztül még azt közölte az az [origo]-val, hogy a játék hevében történt az ütközés, amely nem volt szándékos, és a futballban előfordul ilyen baleset. "Sajnálom, hogy sérülés lett belőle, jobbulást kívánok neki" - üzente Sousa.

Borbola Bence azonban feljelentette Sousát, az első békéltető meghallgatást február 9-én tartották volna, arra azonban egyéb elfoglaltságaira hivatkozva még nem ment el a Videoton szakvezetője.