Vágólapra másolva!
Buzsáky Ákos négy nap alatt két Premier League-találkozón lépett pályára, és végig a pályán volt a Queens Park Rangers vasárnapi, valamint szerdai bajnokiján is. Noha a United otthonában 2-0-s vereséget szenvedett a kiesés ellen küzdő londoni csapat, szerdán magabiztosan, 3-0-ra verte a Swansea-t a Loftus Roadon - többek között a bombagólt szerző magyar válogatott középpályás találatának köszönhetően. Buzsáky az [origo]-hoz eljuttatott nyilatkozatában elárulta, hogy rövidebb mellőzöttség után hogyan került be ismét a kezdőbe.

"A manchesteri bajnokit megelőző hetekben kicsit háttérbe szorultam, mert abban a 4-4-2-es rendszerben, amit játszottunk, azok a labdarúgók élveztek elsőbbséget, akiket télen szerződtetett a klub. Ugyanakkor az elmúlt időszakban is számított rám az edző, hiszen a Liverpool-meccstől eltekintve valamennyi találkozón pályára léptem" - fogalmazott Buzsáky.

"Vártam, hogy kezdőként is megkapjam az esélyt, és ez a lehetőség a United ellen jött el. Nagy élmény volt az Old Traffordon, hetvenötezer néző előtt futballozni, még úgy is, hogy tudtuk, minimális az esélyünk a pontszerzésre. Ráadásul korán emberhátrányba kerültünk, amit egy ilyen nagyszerű csapat, mint a Manchester, kihasznál. Noha 2-0-ra kikaptunk, én végig a pályán voltam, és szerdán is kezdőként számított rám Mark Hughes" - mesélt a címvédő, egyúttal éllovas elleni találkozóról.

Szerdán a Swansea volt az ellenfél, amely Buzsáky szerint a Premier League legtöbbet passzoló együttesének számít, a stílusa a Barcelonáét idézi, és több bravúreredményt is elért az idényben. "4-3-3-as felállásban játszottunk, amelyben a három középpályásnak - Joey Bartonnak, Samba Diakitének és nekem - kulcsszerep jutott az ellenfél folyamatos játékának megakadályozásában, amit eredményesen teljesítettünk, hiszen dominanciánk gólokban is megmutatkozott" - tette hozzá a május 7-én 30. születésnapját ünneplő játékos, aki nagy góllal járult hozzá a 3-0-s sikerhez.

"Egy támadás során, a bal oldalon Adel Taarabt remekül észrevette, hogy középen szabadon érkezem, belőtte rám a labdát, amit sikerült úgy átvennem, hogy rögvest lövőhelyzetbe kerüljek - a labda ideálisan pattant, így jól eltaláltam, és szerencsére a megfelelő helyre is ment. Bízom benne, hogy teljesítményemmel hozzájárulhatok a bennmaradáshoz, és a következő szezonban is a Premier League-ben futballozhatok."

A QPR 31 ponttal tizenhatodik, és két ponttal előzi meg a már kieső, 18. helyen lévő Boltont, amely viszont egy meccsel kevesebbet játszott. Szombaton Buzsákyék a West Bromwich Albionhoz látogatnak.