Vágólapra másolva!
Túl soknak tartja a hat-, illetve ötpontos hátrányt a Bayern München és a Manchester City labdarúgócsapata, legalábbis Karl-Heinz Rummenigge, a bajorok elnöke, és Roberto Mancini, a City menedzsere is úgy nyilatkozott, eldőlt már a két bajnokság aranyérmeinek sorsa.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke minimális esélyét látja annak, hogy ne a Borussia Dortmund végezzen az élen az aktuális futballbajnoki idényben Németországban.

A bajor klub első embere az után nyilatkozott így, hogy csapata szerdán 1-0-ra kikapott az éllovastól, ezzel pedig hatpontos hátrányba került négy fordulóval a zárás előtt.

"Kilencvenkilenc százalék, hogy a Dortmund lesz a bajnok" - jelentette ki a német televízióban Rummenigge. "Általában csak akkor gratulálunk, ha matematikailag is biztos a bajnoki cím, de félek, hogy a Dortmundtól ezt már nem lehet elvenni."

Szerda esti sikerével a Dortmund közel került ahhoz, hogy megvédje címét, már csak azért is, mert a Bundesliga történetében még nem fordult elő, hogy egy csapat elbukjon, ha a 30. forduló után hat pont volt az előnye.

Az utolsó négy forduló párosítása:

Borussia DortmundBayern München

Schalke (idegenben)

április 14

Mainz (otthon)

Mönchengladbach (otthon)

április 21.

Werder Bremen (idegenben)

Kaiserslautern (idegenben)

április 28.

Stuttgart(otthon)

Freiburg (otthon)

május 5.

Köln (idegenben)


Az angoloknál a Manchester City helyzet annyival jobb, hogy csupán ötpontos a hátránya a Manchester Uniteddel szemben, és még öt forduló van vissza, ráadásul hazai pályán fiogadja még a listavezető Manchester Unitedet is.

Ennek ellenére Roberto Mancini vezetőedző szerint az aranyérem sorsa már eldőlt.

"Az öt pont túl sok, ráadásul a Unitednél megvan a fantasztikus csapatszellem, nálunk pedig nincs" - nyilatkozta azt követően, hogy a City 4-0-ra verte a West Bromwichot, míg a MU kikapott a Wigan vendégeként.

Az utolsó öt forduló párosítása:

Manchester UnitedManchester City

Aston Villa (otthon)

április 14-15.

Norwich (idegenben)

Everton (otthon)

április 22.

Wolves (idegenben)

Manchester City (idegenben)

április 30.

Manchester United (otthon)

Swansea (otthon)

május 6.

Newcastle (idegenben)

Sunderland (idegenben)

május 13.

Queens Park Rangers (otthon)