Vágólapra másolva!
A 2-1-es fővárosi győzelemmel véget ért Barcelona-Real Madrid spanyol bajnoki után a címvédő katalánok edzője, Josep Guardiola gratulált a madridi csapatnak a bajnoki címhez, pedig még négy forduló hátravan a bajnokságból. A Real edzője, José Mourinho nem ment el a meccs utáni sajtótájékoztatója, a helyette nyilatkozó pályaedző, Aitor Karanka a győztes gólt szerző Cristiano Ronaldót a világ legjobb játékosának nevezte.

Boldog Ronaldo, egykedvű Messi - a Barca-Real képei

Teniszlabdás tüntetés a Barca-Real ellen

José Mourinho nem ment el a Barcelona-Real Madrid spanyol bajnoki utáni sajtótájékoztatóra, pedig csapata 2-1-es sikerével karnyújtásnyira került ahhoz, hogy elhódítsa a bajnoki címet a tavalyi győztes FC Barcelonától. A portugál szakvezető helyett a másodedző, Aitor Karanka elemezte a rangadót, és kiemelte, hogy a győztes gólt szerző Cristiano Ronaldót a világ legjobb játékosának tartja. A 27 éves szélső a két sztárcsapat legutóbbi öt meccsén négy gólt rúgott, de csak a mostani ért három pontot.

"Számomra Cristiano a legjobb futballista a világon, a legszebb pillanatokat nyújtja, például tavaly a spanyol Király-kupa döntőjében a trófeát neki, az ő góljának köszönhettük" - nyilatkozta Karanka, aki játékosként 1997 és 2002 között 93 mérkőzésen szerepelt a Real Madridban, előtte és utána a Bilbaót erősítette.

"Özil szintén nagyon jól játszott, a megszerzett három pont pedig magabiztossá tesz minket, és jelzi, hogy érdemes továbbra is keményen dolgoznunk" - folytatta Mourinho pályaedzője.

Sikerével a Madrid előnye hét pontra nőtt a bajnoki táblázaton négy körrel a vége előtt, és a Real négy év után lehet ismét aranyérmes a Primera Divisiónban.

Forrás: AFP
Messi(éke)t sikerült megállítani (még több kép)

Ebben Karanka még nem biztos: "A bajnokságnak még nincs vége, négy meccset még le kell játszanunk, nem szabad megállni egy pillanatra sem" - intette óvatosságra játékosait.

A vereség után a Barcelona vezetőedzője, Josep Guardiola viszont máris megelőlegezte a Real Madrid bajnoki címét. "Gratulálok a Madridnak a győzelemhez és a bajnok címhez, amelyet a mostani sikerével bebiztosított" - fogalmazott Guardiola, hozzátéve, hogy csapata jól reagált a madridiak bátor támadó taktikájára, de nem tett eleget a győzelemért. "Sikeresen hatástalanítottuk a Real kontráit, nem volt sok, de a végén valamivel több helyzetük volt."

A Barcelona középpályása, Sergio Busquets az edzővel ellentétben még nem tartja lefutottnak a bajnokságot, pedig a Realnak a hátralévő négy meccsén már hat pont is elég lenne az aranyérem megszerzéséhez. "Mindent kiadunk magunkból addig, amíg vége nincsen az idei szezonnak, nem adjuk fel. A szurkolóink nagyszerűek voltak, a szombati rangadó utolsó pillanatáig szorítottak nekünk, és bíztak bennünk. De most újabb nagy csata vár ránk, a Chelsea elleni BL-elődöntőn mindenképpen nyerni szeretnénk" - nyilatkozta a 23 éves középpályás.

Forrás: AFP
Az első Real-gól előtti pillanat (még több kép)

A keddi BL-elődöntőt Guardiola is szóba hozta, amelyen hátrányból kell fordítania a címvédőnek, a Chelsea ugyanis 1-0-ra nyert az elődöntő londoni odavágóján. "Sajnálom a szurkolóinkat, de látniuk kell, hogy a játékosok mindent kiadnak magukból, immáron négy éve, ezért bízom a megértésükben. Most egy kicsit pihenni fog a csapat, majd elkezdjük a felkészülést a Chelsea elleni meccsre" - mondta a 41 éves szakember.

A Real Madrid sem koncentrálhat csak a bajnokságra, mert szerdán, szintén hátrányból kell fordítania a Bayern München ellen, amely az idei BL-döntő németországi helyszínén 2-1-re legyőzte a spanyolokat.

"Szurkolóinknak, úgy látom, tetszik a csapat munkája, de mostantól a BL-re kell figyelnünk. Vissza kell hoznunk a Bayern elleni meccset, jól tudjuk, hogy a Bernabeuban milyen hangulat vár majd az ellenfélre" - tüzelte klubja rajongóit Karanka.