Vágólapra másolva!
Belga lapértesülés szerint Juhász Roland iránt a török Besiktas és a német Mönchengladbach is érdeklődik.

Az Anderlecht 28 éves védője tavaly nyáron közel volt ahhoz, hogy a Glasgow Rangershöz igazoljon, ám belga klubja többször is elutasította a skótok ajánlatát, akik azóta a csőd szélére kerültek, és 12 hónapig nem is igazolhatnak új játékost.

Az évtized legjobb magyar játékosának is megválasztott Juhász korábban az [origo]-nak azt mondta, úgy érzi, az angol vagy a német bajnokságban megállná a helyét, kelet felé viszont nem szeretne terjeszkedni. "A pénz mindenkinek fontos, de nálam soha nem szerepelt az első helyen" - nyilatkozta tavaly a védő, aki ezzel egyértelműsítette, hogy a Besiktashoz sem írna alá szívesen.

A válogatott futballistának idény közben a klubjával sikerült szóban megegyeznie, hogy - amint Juhász fogalmazott - "négymillió euróért biztosan, de akár még kevesebbért is" eligazolhat Brüsszelből.

Fotó: Mudra László [origo]

A Mönchengladbach - a Voetbalnieuws.be szerint - hárommillió eurót adna a hátvédért, aki a klubváltással jól járna, hiszen így Németországból is bekerülhetne a Bajnokok Ligájába.

A német klubtól a BL-selejtezőt érő negyedik helyet már csak matematikailag lehet elvenni (hat ponttal áll az ötödik Stuttgart előtt), de a biztos BL-csoportkört jelentő érő bronzérem sem elérhetetlen, a Schalke előnye ugyanis két pont két körrel a vége előtt.

Más kérdés, hogy az Anderlecht egy esetleges belga bajnoki címmel - jelenleg négy ponttal vezet a Club Brugge előtt - rögtön a BL főtáblájára kerül.

A Mönchengladbach a minden bizonnyal a Bayern Münchenhez távozó Dante Bonfimot szeretné Juhásszal pótolni.