Vágólapra másolva!
Lionel Messi az elmúlt két meccsén nem lőtt gólt, fájós gyomra miatt kihagyott egy edzést, de ő is játszik majd a Barcelona Chelsea elleni Bajnokok Ligája-elődöntőjében. Piquét öt meccs után visszateszi a védelembe Guardiola, aki szerint egyfajta óvatos egyensúly a győzelem kulcsa.

Egygólos hátrányt kell ledolgoznia a Barcelonának a Chelsea elleni BL-elődöntő visszavágóján este a Camp Nouban. Lionel Messi kész a feladatra, noha vasárnap fájt a gyomra, orvost hívott, és közösen úgy döntöttek, hogy kihagyja az aznapi edzést. Az argentin zseni az előző két meccsén nem lőtt gólt, de Josep Guardiolát ez sem aggasztja: "Leo most már jól van. Engedjék meg nekem, hogy sose aggódjam miatta."

"Akár 27 meccsen át gól nélkül maradhat, aztán lő hármat vagy ad három gólpasszt. Engedjünk meg neki egy bármilyen hosszú gól nélküli sorozatot. Már eddig is hihetetlen mennyiségű gólt lőtt az idényben, ennek él, hadd legyen boldog a pályán."

Forrás: AFP/Javier Soriano

A Chelsea hétvégi, Arsenal elleni bajnokiján csak hárman játszottak a Barca elleni első elődöntő csapatából, miközben a katalánok csúcsrangadót vívtak a Real Madriddal. Guardiola ettől sem tart: "Nincs fáradtság a lábakban, talán a lelkekben, de a fejekből megpróbáljuk száműzni. Ebben a helyzetben, egy Bajnokok Ligája-elődöntőben nem számít, hogy három napja vagy tegnap játszottunk."

A döntőbe jutáshoz egyfajta óvatos egyensúly lehet a kulcs: "Meg kell találnunk az egyensúlyt az intenzitás, a ritmus és a türelem közt."

Guardiola öt meccs után visszateszi a védelem közepébe Gerard Piquét. A korábbi ManUnited-játékosnak nem tetszik, hogy néhányan már a Barca-korszak végéről kezdtek beszélni. "Ebben az országban az emberek túl korán kezdenek ciklusváltásokról beszélni. Talán egy kicsit pesszimisták a szurkolóink. Több bizalmat érdemelne egy csapat, amely három és fél év alatt 13 trófeát nyert. Egy vereség nem változtatja meg a dolgokat."

Piqué kitért Drogbára is, aki szerinte nem próbálja majd meg műesésekkel befolyásolni a játékvezetőt: "Hiszek abban, hogy amikor Drogba elesik, minden alkalommal fájdalmat érez, vagy úgy érzi, hogy rúgást kapott. Nem gondolom, hogy színészkedne."