Vágólapra másolva!
Egyformának látja a Chelsea és a Barcelona továbbjutási esélyeit Roberto Di Matteo, az angolok edzője. Petr Cech José Mourinhóval viccelődött, Fernando Torres pedig kissé zagyva nyilatkozatot tett.

Szerény, 1-0-s előnnyel fut ki kedd este a Camp Nou gyepére a Chelsea, a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójára. Az első mérkőzésen a katalánok két kapufát is lőttek, több nagy helyezet kidolgoztak, ám az angolok egyetlen kaput eltaláló lövése gól lett.

A visszavágó előtt mégis egyforma esélyt ad a két csapatnak Di Matteo: "Félidőben jár a párbaj, 50-50 százalék a sansz. Meg kell próbálnunk gólt lőni, nehéz lenne 0-0-ra játszani."

Mióta az olasz átvette a csapatot, 14 meccsen csak egyszer, a Manchester Citytől kapott ki. Di Matteo szerint van olyan minőségű csapata, amellyel "sokkolhatja" a Barcát.

Forrás: AFP/Glyn Kirk
Egy hete Drogba gólja döntött

Cech kapusnak kulcsszerep juthat a meccsen, amelyet ő tágabb összefüggésbe helyez: "Mindenki leírt minket, mikor Nápolyban 3-1-re kikaptunk az első meccsen, most mégis itt vagyunk a Camp Nouban, 90 percre a döntőtől. Én csak egyike vagyok a sok tapasztalt játékosnak, akik évek óta reménykednek, hogy megnyerhetik a Bajnokok Ligáját."

A cseh kapus szerint a Barcelona szombati, Real Madrid elleni veresége nem érződik majd a meccsen, mert az ilyen kisiklások kezelésében hatalmas rutinja van a katalánoknak. "Most fejeztük be a taktikai értekezletet Mourinhóval" - jegyezte meg viccelődve Cech, utalva a Chelsea korábbi sikeredzőjére.

Fernando Torres már kétszer is duplázott a Camp Nouban, egy hasonló teljesítmény kedd este könnyen döntőbe röpíthetné a londoniakat. "Világos, hogy a Barcelona egy lépéssel minden más klub előtt jár. Az elmúlt öt évben mindig elődöntőbe jutott, ami egyáltalán nem könnyű, de ilyen a futball: a legjobb sem nyer mindig" - gabalyodott bele saját mondandójába a csatár.