Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik a versenyfutás a Juventus és a Milan között az olasz labdarúgó-bajnokságban, a Piermario Morosini halála miatt elhalasztott, és szerdán pótolt 33. fordulóban mindkét csapat nagy nehezen győzött 1-0-ra. A Juventus a Cesenát, a Milan a Genoát gyűrte le, a torinóiak előnye maradt három pont.

A Juve korán döntésre vihette volna a dolgot, de Pirlo ugyanúgy kihagyta a büntetőt, mint vasárnap a Roma ellen, de most nem volt szerencséje, nem elé pattant vissza a labda.


A végig fölényben játszó éllovas végül egy korábbi Milan-játékos, a csereként beállt Borriello révén csikarta ki a győzelmet az utolsó helyezett ellen.


A Milan nagyon görcsösen játszott a Genoa ellen, és szerencséje volt a meccs elején, amikor a Kucka lövését kézzel blokkoló Nesta mozdulata után elmaradt a tizenegyes. A Genoán nem látszott, hogy vasárnap a szurkolók majdnem meglincselték a játékosokat a Siena elleni meccs közben, a Milan pedig ugyanúgy szenvedett, mint a Bologna ellen, és a második félidő elején ismét köszönetet mondhatott Cervasoni bírónak, aki kétszer is megkegyelmezett a sárga lappal rendelkező Yepesnek.

A bíró a Genoából viszont kiállította a másodszor figyelmeztetett Jankovicot, a Milan pedig a hajrában húzott hasznot az emberelőnyből, Emanuelson beadását Ibrahimovic tette tovább, és az akciót Boateng Frey alatt besurranó lövése zárta le. A ghánai középpályással kapcsolatos hír, hogy az olasz lapok szerdán azt írták, a Milan nyáron átadólistára teszi.


Fontos rangadót nyert az Inter, amely 3-1-re győzött az Udinese otthonában. A milánóiaknál Sneijder előbb egy kapushiba, majd egy pimasz emelés után szerzett gólt, csapata pedig három pontra megközelítette a harmadik helyen álló, vagyis még BL-induló Laziót. A másik római csapat, a Roma is kikapott, pedig győzelme esetén feljöhetett volna az ötödik helyre.


Eredmény, Serie A, 33. forduló:
Udinese - Inter 1-3 (1-3)
gól:
Danilo (6.), illetve Sneijder (10., 28.), Alvarez (38.)

AS Roma - Fiorentina 1-2 (0-1)
gól:
Totti (71.), illetve Jovetic (2.), Lazzari (92.)
kiállítva: Osvaldo (93., AS Roma)


Lecce - Napoli 0-2 (0-1)
gól:
Hamsik (5.), Cavani (51.)


Palermo - Parma 1-2 (1-0)
gól:
A. Hernández (6.), illetve Okaka Chuka (55.), Biabiany (70.)

Siena - Bologna 1-1 (0-0)
gól:
Destro (52.), illetve Diamanti (69.)

Novara - Lazio 2-1 (1-1)
gól:
Diakite (35.), Mascara (79.), illetve Candreva (37.)


Cesena - Juventus 0-1 (0-0)
gól:
Borriello (80.)

Milan - Genoa 1-0 (0-0)
gól:
K-P. Boateng (86.)
piros lap: Jankovic (72., Genoa)

Az állás:
1. Juventus 74 pont
2. Milan 71
3. Lazio 55
4. Napoli 54
5. Udinese 52
6. Inter 52
7. Roma 50

A 33. forduló összecsapásait eredetileg az április 14-15-i hétvégén játszották volna, ám Piermario Morosini, a másodosztályú Livorno középpályásának halála miatt elhalasztották.