Vágólapra másolva!
Az angolok korábbi FIFA-bírója, Graham Poll a Daily Mailen vezetett rovatában azt írta, Kassai Viktor a nagy tét hatása alá került a Real Madrid-Bayern München BL-visszavágón, és emiatt adott őrült tizenegyest a Realnak, majd később kompenzáció gyanánt egyet a Bayernnek is.

Poll szerint egy nagy téttel bíró meccsen óriási nyomás van a bírókon, ami bizonyos esetekben befolyásolhatja őket, és a korábbi FIFA-játékvezető úgy látja, ez történt Kassaival a hatodik percben, amikor büntetőt ítélt a Realnak. Poll őrültnek nevezte a tizenegyest, amely előtt Di María lövésénél a bevetődő Alaba kezét érintette a labda.

"A kezezésnek szándékosnak kell lenni, ez nem volt az. Kassai ráadásul azzal tetézte a hibáját, hogy sárga lapot adott Alabának, aki így nem játszhat a döntőben. A szurkolók gyakran hangoztatják, hogy az a bíró, aki érzi, hogy hibázott, kompenzálni akar, és most is ez történt, mert Kassai a Bayernnek is megítélt egy büntetőt, pedig első ránézésre úgy tűnt, Gomez feldobta magát Pepe mellett" - írja Poll, aki azt is a magyar bíró szeméri veti, hogy nem ad esélyt asszisztenseinek, hogy segítsenek neki, és ezért hozott két rossz döntést szerdán.

A játékvezetőket rendszeresen értékelő portál, a Worldreferee.com Kassai tegnapi teljesítményéről azt írja, mindkét büntető elég vitatott ítélet volt, és a magyar bíró nem volt következetes a sárga lapok kiosztásában. A portál azt is megemlíti, hogy mintha a második gól előtt C. Ronaldo párcentis lesről indult volna, viszont dicséri Kassait, amiért nem tördelte szét a játékot. Az értékelésben szerencsésnek nevezik Kassait, akit eléggé tiszteltek a csapatok ahhoz, hogy ne legyen parázs hangulatú a meccs a vitatott ítéletek után.