Vágólapra másolva!

Az UEFA nem könyörül meg a sárga laposokon

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem változtat a sárga lapok után járó eltiltások szabályzatán a Bajnokok Ligájában.

A profi játékosokat képviselő szervezet (FIFPro) szerdán közleményben számolt be arról, hogy az UEFA elutasította a kérvényét, így az a hat játékos, aki az elődöntő visszavágóján gyűjtötte be harmadik sárga lapját, nem játszhat a május 19-ei, müncheni finálén.

Ez azt jelenti, hogy a Chelsea-ből hiányozni fog Branislav Ivanovic, Ramires és Raul Meireles, a Bayern Münchenből pedig Luiz Gustavo, David Alaba és Holger Badstuber.

A FIFPro azt szerette volna elérni, hogy az UEFA alkalmazza a nemzetközi szövetség (FIFA) gyakorlatát a kupasorozatokban és az Európa-bajnokságon, azaz törölje el a sárga lapokat az elődöntő előtt, hogy ilyen figyelmeztetések miatt egyetlen játékosnak se kelljen kihagynia a finálét, s így ott valóban a legjobb összeállításukban léphessenek pályára a csapatok. Ezzel szemben az UEFA úgy határozott, hogy további három évig biztosan érvényben marad a jelenlegi szabályozás.

A FIFPro kérelme ugyanakkor nem vonatkozott John Terryre, a Chelsea csapatkapitányára, aki piros lapja miatt nem játszhat a BL-döntőn.