Vágólapra másolva!
Balhéba keveredett három Aston Villa-focista a birminghami éjszakában a szezon egyik legfontosabb mérkőzése előtt. Az esetről videofelvétel is készült.

A kiesés ellen küzdő Aston Villa hétfő este tartott egy szezonzáró bankettet, amely után, hajnal 2.45-kor a csapat három játékosa, Chris Herd, James Collins és Fabian Delph egy éjszakai bár felé vette az irányt. Ott azonban a 23 éves Herd (a videón fehér ingben) összeszólalkozott a biztonságiakkal, megrugdosta az ajtót is, alig tudták elcibálni a helyszínről. A 22 éves Delph próbálta nyugtatni őt, eközben a 28 éves Collins a háttérből nézte a történéseket.


A klub megbüntette mind a három focistát, hiszen nem lett volna szabad hajnalig bulizniuk, még úgy sem, hogy azoknak, akik játszottak a hétvégi bajnokin, nem kellett edzeniük kedden.

"Szeretnék bocsánatot kérni azért, ami történt" - fogalmazott közleményében Herd. "A hétfői csapatvacsora után a barátnőinkkel és a feleségeinkkel elmentünk szórakozni. Nem akartam balhézni, és tudom, hogy elfogadhatatlan, ahogy viselkedtem. Elnézést kérek a szurkolóktól, akik mindig korrektül viselkedtek velem, mióta itt vagyok, és bocsánatot kérek a klubtól is. A hátralévő két meccsen megteszek mindent, hogy benntartsuk a csapatot a Premier League-ben."

Collins és Delph is hasonló szavakkal kért bocsánatot, utóbbi hozzátette: ő sérült, így sem edzeni, sem játszani nem tud, ennek ellenére elsimeri, hogy nem lett volna szabad éjszakáznia.

Az Aston Villa két fordulóval a vége előtt 37 ponttal a 15. a tabellán, a már kiesést jelentő 18. helyen álló Boltonnak 34 pontja van. A Villa vasárnap a Tottenhamet fogadja.