Vágólapra másolva!
A bukaresti Európa Liga-döntő előestéjén tömegverekedés tört ki egy román élvonalbeli labdarúgó-mérkőzésen, amelyet félbe is kellett szakítani.

Az éllovas CFR Cluj a kolozsvári városi rivális Universitatea vendége volt, és az első félidőben büntetőből vezetéshez jutott. Mircea Bornescu, a hazaiak kapusa azonban nem tudta megemészteni a történteket, a gólszerző Cadu után futott és a földre lökte.

Az incidens egy nagyobb verekedést robbantott ki, amelyben mindkét csapat játékosai aktív szerepet vállaltak. Később Bornescut és Cadut is kiállították, majd a CFR edzője, Ioan Andone nem engedte vissza futballistáit a pályára, mondván, ott nem garantált a biztonságuk.

A Krónika úgy tudja, a CFR játékosait és szakvezetését csendőrszállító autón menekítették ki a stadionból, a liga fegyelmi bizottsága pénteken tárgyalja az ügyet, a félbeszakadt meccs három pontját várhatóan a listavezető kapja majd meg.


Iuliu Muresan, a CFR elnöke szerint a mérkőzésre nem nevezett, a lelátón ülő játékosait, Bastost és Nicoarát is bántalmazták, amikor elhagyták a stadiont

Dumitru Dragomir, a liga elnöke szerint folytatni kellett volna a mérkőzést. "A Real Madrid legutóbbi mérkőzésén üvegekkel dobálták meg a bírót, az még súlyosabb. Jobb lett volna egy külföldi bíróra bízni a meccset, ismét bebizonyosodott hogy még a legjobb hazai bírók is betojnak" - vélte.