Vágólapra másolva!
Alex Ferguson nagyvonalúan gratulált a városi rivális Manchester City bajnoki címéhez, egy csípősebb megjegyzést viszont nem tudott megállni. A Manchester United edzője azt mondta, lehet elemezni a hibáikat, de 89 ponttal a legtöbb idényben bajnokok lettek volna.

Meggyógyult az angol beteg

Hihetetlen hajrával bajnok a ManCity - videó

Negyvennégy év után nyert újra angol bajnokságot a ManCity vasárnap, miután idegörlő küzdelemben, a hosszabbítás perceiben megfordítva az állást legyűrte a Queens Park Rangerst.

A ManUnited trénere elismerte az ellenfél győzelmének jogosságát, ugyanakkor megjegyezte: "Folytathatják, ameddig akarják, erre lehet számítani. De a mi történelmünk olyan gazdag, hogy senki nem versenyezhet vele. Száz év kell nekik, hogy e tekintetben a mi szintünkön legyenek."

Bár Ferguson már 70 éves, többször vissza is akart vonulni, ezúttal máris a rivális címvédésének meggátolásáról beszél: "Vállaljuk a kihívást, ebben jók vagyunk. A Manchester United nevében gratulálok a szomszédainknak."

Forrás: MTI/EPA/Lindsay Parnaby
Ferguson a City-QPR hajrájában

"Ezt a ligát a legnehezebb megnyerni a világon, és akinek sikerül, megérdemli. Az idény elején azt mondtam, 82 pont elég lehet a bajnoki címhez, mi ennél héttel többet gyűjtöttünk. De nem számít" - vont mérleget a skót edző.

A ManUnited 1-0-ra verte a Sunderlandet, miközben a City a rendes játékidő végén még 2-1-es hátrányban volt a QPR ellen. A zajos szomszéd azonban fordított, így az utolsó utáni pillanatokban állt ismét a tabella élére.

"Elég zord így veszteni el a bajnokságot, de az elmúlt 25 évben megéltem már pár mélypontot. Leülünk majd megbeszélni, hogy mit rontottunk el, ám a legtöbb szezonban 89 ponttal bajnokok lettünk volna" - elemzett tovább Ferguson.

"Van néhány fiatal játékosunk, aki most szerzett némi tapasztalatot itt. Remélhetőleg még hét-nyolc évig a Manchester Unitednél lesznek, és a tapasztalat jól jön majd nekik, még ha rossz is."