Vágólapra másolva!
Kedden a Bayern München szurkolói kifütyülték Arjen Robbent, aki a holland válogatottban szerepelt csereként az Allianz Arenában rendezett barátságos meccsen. A müncheniek egykori holland játékosa, Mark van Bommel szerint nem volt szép a Bayern-drukkerektől, hogy Robben ellen fordultak, a Milantól távozott középpályás csapattársa helyében elgondolkodna a távozáson.

Robben, a lúzer

"Szégyen a szurkolók viselkedése. Meg kell nézni, hogy mit ért el eddig a karriere során. Madridban döntőbe juttatta a Bayernt, és fontos tagja a klubnak. A Bayernnek nagyon boldognak kellene lennie, hogy van egy olyan játékosa, mint Robben" - védte meg holland válogatottbeli csapattársát Van Bommel.

A 3-2-es Bayern-győzelemmel végződött meccset éppen Robben miatt rendezték meg a müncheniek kérésére, mivel a középpályás a holland válogatott tagjaként megsérült a 2010-es vb-n, és cserébe a barátságos mérkőzésen való részvételt kapta a BL-döntős a vb-ezüstérmestől.

Robben 1-1-es állásnál, a hosszabbításban büntetőt hibázott múlt szombaton a Chelsea elleni BL-döntőben, a 11-es rúgásokból pedig vesztesen került ki klubcsapata, így a drukkerek többsége őt hibáztatja az elbukott fináléért.

Forrás: AFP/Christof Stache

"Arjen aláírt egy hároméves szerződést, de én a helyében kétszer is átgondolnám, hogy jó-e ez a jövőm szempontjából. Nem tudom, mit fog tenni, de elgondolkodnék azon, hogy elhagyjam a klubot" - nyilatkozott Van Bommel. Hozzátette: senki nem drukkol Robbennek a klub részéről. "Én vagyok az egyetlen, aki biztattam a sajtóban. Mentálisan nagyon erős. Amikor valami rossz történik vele, akkor megerősödve tér vissza."

A holland válogatott szövetségi kapitánya, Bert van Marwijk is elítélte a szurkolók viselkedését. "Idegesített a drukkerek reakciója. Nagyon csalódott vagyok, hogy így bántak a saját játékosukkal, szégyen."

Közben Robben máris kapott egy ajánlatot, a holland Wesley Sneijder azt üzente neki, hogy igazoljon az Interhez, ahol biztosan jobb dolga lesz.

http://www.youtube.com/v/CLOHj45UC0o?version=3&hl=hu_HU


A Bayern Toni Kroos, Nils Petersen és Mario Gomez góljával nyert 3-2-re, a hollandok góljait Klaas-Jan Huntelaar és Luciano Narsingh szerezte. A meccsen Robben csereként állt be a holland csapatba.

Hollandia legközelebb május 26-án lép pályára Bulgária ellen.