Vágólapra másolva!
Josep Guardiola utolsó barcelonai sajtótájékoztatóján Lionel Messit éltette az Athletic Bilbao elleni Király Kupa-győzelem (3-0) után.

Pazar videó Guardiola négy barcelonai évéről

"Óriási megtiszteltetés volt, hogy az edzője lehettem Lionel Messinek. Soha nem láttam még nála jobb játékost, és valószínűleg már nem is fogok" - mondta az Athletic Bilbao legyőzése után Josep Guardiola.

A kupadöntőben Messi megszerezte szezonbeli 73. gólját, az edző szerint nélküle nem nyertek volna ennyi kupát. "Messi megtanította nekem, hogy hogy legyek folyamatosan versenyképes. Nélküle is nyertünk volna trófeákat, de nem 14-et a megszerezhető 19-ből."

Guardiola újságírói kérdésre elmondta, hogy nem neki köszönhető az, hogy edzőssége alatt élte a Barcelona a klub történetének legeredményesebb időszakát.

"Nem hiszem, hogy mi lettünk volna minden idők legjobb csapata, ezek azért nagy szavak. Nem is nekem köszönhetőek az eredmények, én csak a része voltam egy olyan folyamatnak, ami elkezdődött már előttem, és ami folytatódni fog utánam is."

Guardiola zárásként elmondta, hogy nem gondolta meg magát, most nem szerződik el egyetlen csapathoz sem, mert pihenésre van szüksége.