Vágólapra másolva!
Kétéves szerződést kötött a francia Monaco másodosztályú labdarúgócsapatával Claudio Ranieri, ezzel eldőlt, nem ő ül le a West Bromwich megüresedett kispadjára.

A francia bajnokság másodosztályában szereplő AC Monaco hivatalos honlapján közölte Claudio Ranieri lesz a klub új vezetőedzője. A hatvanéves szakember két éves szerződést kötött, amelyet sikeres együttműködés esetén egy újabb évvel meghosszabbíthat.

"Biztosak vagyunk benne, hogy Claudio Ranieri vezetésével a csapat folytatja azt a formáját, amit a bajnokság második felében mutatott" - áll a közleményben.

A csapat sokáig kieső helyen állt a francia bajnokságban, de a téli átigazolási szezonban alaposan megerősödött (akkor szerződött Monacóba a magyar válogatott középpályás, Koman Vladimir is), és végül a nyolcadik helyen zárt.

Ranieri korábban a Chelsea, a Juventus és az AS Roma csapatait is irányította, legutóbb az Inter kispadján ült, de miután utolsó 13 bajnokija közül csupán kettőt nyert meg, ráadásul a Marseille ellenében kiesett a Bajnokok Ligájából is, március végén menesztették.

Neve felmerült a West Bromwichnál is: a távozó Roy Hodgson helyére őt is szívesen látta volna a birminghami együttes.