Vágólapra másolva!
Az albán bajnok Skenderbeu lesz a DVSC-TEVA ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében. Sorsoltak az Európa Ligában is.

A Nyonban megtartott szavazáson kiderült, hogy a Loki az első meccset július 17-én, Albániában játssza. A visszavágót egy héttel később, Nyíregyházán rendezik. A Debrecennek - amely kiemeltként kezd a selejtező második fordulójában - három párharcot kell megnyernie a csoportkörbe jutásért.

A Loki ellenfele, a korei székhelyű Skenderbe az albán történelem egyik legnagyobb hőséről, Skanderbegről kapta a nevét, aki a XV. században Albánia fejedelme volt, és többek között Hunyadi Jánossal szövetségre lépve harcolt évtizedekig.

Az 1909-ben alapított labdarúgóklub először 1933-ban nyerte meg a bajnokságot, majd sokáig a második ligában is szerepelt, hosszú szünet után 2011-ben lett ismét bajnok az első osztályban, az idén pedig megvédte címét.

A bajnoki ezüstérmes Videoton az Európa Liga második selejtezőkörében a szlovák bronzérmes Slovan Bratislavát kapta ellenfélül. Az első meccset Pozsonyban rendezik, a visszavágó Székesfehérváron lesz.

Az MTK a Senicát kapta az EL első selejtezőkörében, a szlovák bajnokság negyedik helyezettje az MTK-val egyetemben szintén úgy harcolta ki az EL-indulást, hogy kupadöntőbe jutott. Garami József csapata idegenben kezdi a párharcot július ötödikén, majd a visszavágót egy héttel később, Budapesten rendezik.

A Budapest Honvéd az albán bajnokság negyedikjével, a KS Flamurtarival játszik, a kispestiek itthon kezdik a párharcot.