Vágólapra másolva!
Zöld-foki-szigeteki balhátvédet igazolt a Videoton. A 24 éves Ianique dos Santos Tavares, másnéven Stopira három évre írt alá a magyar ezüstérmeshez.

Stopira a portugál élvonalból, a CD Feirense csapatából érkezett a Videotonhoz - írja a magyar klub hivatalos weboldala.

A 180 centi magas védő a 2011-12-es szezonban 15 alkalommal lépett pályára a portugál bajnokságban. Tagja a Zöld-foki-szigetek válogatottjának, legutóbb június 9-én a Tunézia elleni vb-selejtezőn szerepelt.

Hazájában a Sporting Praiában kezdett el futballozni, innen először Portugáliába igazolt a C.D. Santa Clara csapatához, majd Spanyolországban is bemutatkozott a Deportivo La Coruna tartalékcsapatában.

"Nagyon örülök, hogy mostantól a Videoton labdarúgója lehetek. A társak, akikkel eddig találkoztam, roppant kedvesek voltak velem, és számomra is nagyon szimpatikusak. Úgy érzem, minden szempontból egy kitűnő csapatba kerültem. A bizalmat pedig a lehető legjobb teljesítménnyel szeretném meghálálni, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredmények eléréséhez segítsem hozzá a Videotont" - nyilatkozta Stopira.