Vágólapra másolva!
Az MTK Budapest 2-1-es vereséget szenvedett csütörtökön a szlovák FK Senica otthonában a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójának visszavágóján, így 3-2-es összesítéssel kiesett.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágó:
FK Senica (szlovák) - MTK Budapest 2-1 (0-0)
Senica, 2800 néző
v.: Olekszadr Derdo (ukrán)
FK Senica: Kamesch - Krizko, Brabec (Janso, 92.), Pavlik, Kalabiska - Kona, Wijlaars, Durica (Bolinha, 90.) - Divis, Hosek (Diarrassouba, 59.) - Blackburn
MTK Budapest: Hegedűs - Wolfe, Vukmir, Kelemen, Hidvégi - Zsidai, Vadnai, Kanta - Könyves, Lázok (Nikházi, 73.), Rácz (Csiki, a szünetben)
gólszerzők: Blackburn (72.), Kalabiska (87.), illetve Kanta (51., 11-esből)
sárga lap: Wijlaars (24.), Kalabiska (35.), illetve Zsidai (30.), Lázok (37.), Vadnai (39., 71.)
kiállítva: Vadnai (71.)

Az első félidőben többet birtokolta a labdát az MTK, néhány lehetősége is adódott, de Kamesch kapus rendre hárított. A hazaiak is veszélyeztettek, gól azonban nem esett.

A szünet után nagy lendülettel kezdett Garami József kupaezüstérmes együttese, s ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy remek bejátszás után Kantát buktatták a 16-oson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A múlt heti első meccsen Kanta kihagyott egy 11-est, ennek ellenére most is elvállalta a lövést, s kijavítva hibáját előnyhöz juttatta csapatát. Ezután támadóbb szellemben kezdett játszani az immár kiesésre álló Senica, s a második sárga lapja miatt a kiállítás sorsára jutott Vadnai kiválása után közvetlenül sikerült is egyenlítenie. A hajrában aztán mindent elkövettek a továbbjutást érő gól megszerzéséért a szlovákok, s próbálkozásaikat siker is koronázta.