Vágólapra másolva!
Thiago Silva a Ligue 1-be igazol a Serie A-ból, várhatóan Zlatan Ibrahimovic is követi majd. Az olasz élvonalnak azonban már számos világklasszis távozását túl kellett élnie, a Goal.com összegyűjtötte a tíz legnagyobb pénzért távozó játékost.

10. Mario Balotelli (Inter - Manchester City, 28 millió euró)

Az Inter 2010-ben triplázott, Balotellivel azonban senki nem volt elégedett, a Barcelona elleni BL-elődöntő kiverte a biztosítékot, ahol több csapattársa már görcsöt kapott a 3-1-es előny tartása közben, miközben az olasz álmatagon sétált a pályán. Massimo Moratti elnöknek nem is maradt más választása, jó pénzért eladta a Premier League-be a csatárt.

Forrás: AFP/Graham Stuart
Balotelli és az exinteres Roberto Mancini a ManCitynél

9. Ezequiel Lavezzi (Napoli - PSG, €31m)

A futballvilág egyik új ura, Tamim bin Hamad al-Thani sejk számlálatlanul önti a pénzt a PSG-be. És főként olasz vonalon mozog: először Carlo Ancelotti edzőre csapott le, majd a Napoli argentin támadójára, a legfrissebb szerzemény pedig Thiago Silva, és várhatóan Zlatan Ibrahimovic is megy - mindkettő a Milanból.

8. Javier Pastore (Palermo - PSG, €42m)

A sejk azonban már 2011 nyarán megmutatta a pénzügyi erejét, és már akkor is Olaszországban csemegézett. Ám hiába vitte el Pastorét a Palermóból, a bajnoki címről lemaradt.

7. Thiago Silva (Milan - PSG, €42m)

A brazil középhátvéd minden idők második legdrágább védője lett, a távozásában a magas eladási ár mellett az is közrejátszott, hogy a Milan ezzel letörte a béreket, így hosszú távon óriási pénzeket takaríthat meg. De ki takarít majd a kapu előtt?

Forrás: Europress/Getty/Claudio Villa
Ibra és Silva is benne van a top tízben

6. Juan Sebastian Verón (Lazio - Manchester United, €42,6m)

2001 nyarán, öt sikeres Serie A-idény után hagyta el az országot az argentin középpályás, hogy a PL addigi legdrágább igazolása legyen. A MU-nál mégsem vált be igazán, két évvel később el is vitte a Chelsea.

5. Ronaldo (Inter - Real Madrid, €45m)

2002 május ötödikén az Inter elvesztette a bajnokságot a Juventusszal szemben, pár héttel később pedig elvesztette Ronaldót. A világbajnok brazil ragaszkodott Hector Cuper edző menesztéséhez, amit Moratti elnök nem nézett jó szemmel, akkor sem, ha az előző években szinte a saját fiaként kezelte a játékost.

4. Andrij Sevcsenko (Milan - Chelsea, €46m)

Sokévi próbálkozás után 2006-ban Roman Abramovics végül csak megszerezte barátját a Chelsea-nek, de a hét rendkívül sikeres milánói évet két pocsék londoni követte. Az ukrán klasszis sosem tudott igazán beilleszkedni a Premier League-be.

Forrás: AFP
Sevának nem jött be a PL

3. Kaká (Milan - Real Madrid, €65m)

2009-ben Ibrahimovicot (először) és Kakát is elvesztette a Serie A. A gazdasági válság kiütötte a magas fizetésekkel operáló olasz bajnokságot; a Milan hat hónappal korábban még visszaverte a Manchester City támadását Kakáért, a Real Madridét azonban már képtelen volt.

2. Zlatan Ibrahimovic (Inter - Barcelona, €69,5m)

A zseniális csatár távozása nem rengette meg különösebben az Intert: José Mourinhóval a kispadon mindjárt a következő idényben BL-t, bajnokságot és kupát nyert, később pedig a Világkupát is besöpörte. A Barcelona pedig kidobott egy kazal pénzt az ablakon, Guardiola koncepciójába ugyanis nem illett bele a svéd futballja.

1. Zinedine Zidane (Juventus - Real Madrid, €73,5m)

Még csak pár hónapja létezett az euró 2001 közepe táján, mikor a világ- és Európa-bajnok francia klasszis elhagyta a Juventust a Real Madrid kedvéért. A Juve tizenötször annyi pénzt kapott Zidane-ért, mint amennyiért megvette öt évvel korábban, az irányító nyomban BL-t nyert a Reallal, az átigazolási világcsúcs pedig egészen 2010-ig tartotta magát. Akkor Cristiano Ronaldóért csengetett ki 94 millió eurót a Real Madrid. És mi lett annak idején Zidane árával? A torinóiak olyan játékosokat igazoltak, mint Pavel Nedved, Lilian Thuram vagy Gianluigi Buffon, akikkel később jelentős sikereket arattak.

Forrás: MTI/EPA
Ronaldo az Interből, Zidane a Juvéból került a Realba