Vágólapra másolva!
A magyar válogatottságban nem hisz, de a finn válogatottságot bevállalná a JJK magyar középpályása, Gruborovics Tamás, aki tíz találattal vezeti a finn bajnoki góllövőlistát.

"Harmincéves koromig Finnországban besorozhatnak katonának, ezért majd a harmadik iksz betöltése után szeretném felvenni az állampolgárságot, és onnantól kezdve pályára léphetek a finn válogatottban" - mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában a 28 éves focista, aki gyerekkora óta Finnországban él.

Gruborovics szerdán három góllal segítette csapata győzelmét a montenegrói Zenit ellen az EL 2. selejtezőkörében, és egy körrel korábban is betalált a norvég Stabaek ellen.

A finn bajnokságban a 10. helyen álló JJK játékosa érzelmileg kötődik Magyarországhoz, de nem lát esélyt a magyar válogatottságra. "Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kavar fel, ha magyar szót hallok vagy otthonról látok képeket. Nagyon szeretem Magyarországot, várom az olimpiát, és szurkolok a mieinknek. Jó lett volna egyszer a pályán címeres mezben hallgatni a Himnuszt, de otthon talán nem is tudják, hogy létezem."

A támadóközéppályás öt és fél évesen került Finnországba a családjával, édesapja Gruborovics Tibor a 80-as években az NB I-es Szeged meghatározó focistája volt.