Vágólapra másolva!
Hiába játszott végig mezőnyfölényben a Paks, a vendég Eger egy tökéletesen kivitelezett szabadrúgással elvitte a három pontot az NB I 5. fordulójának nyitómeccsén. Az újonc Eger első győzelmét ünnepelt az élvonalban, a Paks továbbra is nyeretlen.

NB I, 5. forduló:
Paks - Eger 0-1 (0-0)
Paks, 1000 néző
v.: Vad II.
Paks: Pokorni - Heffler T., Éger, Sifter, Csehi - Kiss T., Fiola (Eppel, 62.), Sipeki, Heffler N. (Bartha, a szünetben) - Tököli (Kulcsár D., 70.), Simon A.
Egri FC: Sztankó - Preklet, Knakal, Balog Zs., Mecinovic (Stanislaw, 24.) - Németh N. (Pavlov, 75.), Pavicevic, Dobric (Farkas Á., 81.), Kovács G. - Koós, Pisanjuk
gól: Pavlov (82.)
sárga lap: Fiola (57.), Éger (82.), illetve C. Pavicevic (95.)

A hazaiak jóval többet támadtak a hatalmas hőségben, ám az igazán veszélyes helyzeteket az egri kontrák hozták az első félidőben, ezek azonban kimaradtak.

Fordulás után a vendégek már nem tudtak annyiszor eljutni a paksi kapuig, végül mégis elvitték a három pontot. A csereként beállt Farkas tökéletesen kanyarított középre egy szabadrúgást, a szintén csereként beállt szerb Pavlov pedig a kapuba fejelt.

A Paksnak ezzel folytatódott a vesszőfutása, öt meccsből mindössze három döntetlenje van. Az egrieknek eddig egyetlen pontjuk volt, győzelmükkel elmozdultak a kieső helyről.